stirile addsite logo

5 fashion designeri celebri în toată lumea

Haine celebre, parfumuri ale unor branduri faimoase, genți și pantofi cu logo-uri cunoscute în toată lumea, toate acestea se regăsesc în marile magazine, dar și garderobele doamnelor și domnilor de pretutindeni. În România, designerii celebri au devenit tot mai populari odată cu extinderea lanțurilor de magazine, care au deschis reprezentanțe ale mărcilor faimoase, dar și prin intermediul shop-urilor online, care comercializează o gamă variată de branduri celebre.

În mod sigur știi parfumurile semnate Chanel, gențile Calvin Klein sau pantofii Yves Saint Laurent. Aceste nume mari ale industriei lansează colecții pentru podiumurile de modă, dar și pentru magazinele din toată lumea. De exemplu, îți poți cumpăra un parfum Giorgio Armani online, poți comanda articole vestimentare sau o geantă cu logo-ul marelui designer.

Îți propunem, mai jos, o scurtă istorie a celor mai populari designeri de modă, celebri în toată lumea, de care sigur ai auzit, dar despre care poate nu știi foarte multe detalii:

Giorgio Armani

Armani este unul dintre cele mai celebre branduri din industria modei la nivel global și poartă numele creatorului său, Giorgio Armani, care a început să creeze articole vestimentare în 1975 sub acest nume și care a devenit o adevărată legendă în lumea fashion.

Giorgio Armani este de origine italiană, iar în 2001 a obținut titlul de cel mai de success designer din țara natală. Deși a studiat medicina, Armani a făcut o pasiune pentru fotografie și și-a început cariera lucrând la o revistă de modă. Ulterior, în 1961 a început să creeze schițe de rochii și a început colaborarea cu un alt celebru designer Italian, Nino Cerruti. Ani mai târziu, în 1974, a înființat propria companie de modă, cu haine pentru femei și bărbați. Astăzi, sub brandul Armani găsiți haine, accesorii, pantofi, genți și parfumuri.

Coco Chanel

Cele mai citite articole

Coco Chanel este femeia care a revoluționat industria modei. De origine franceză, Coco Chanel și-a început cariera atunci când a decis să plece la Paris și să creeze pălării, una dintre marile sale pasiuni. A fost o vizionară și a schițat haine și accesorii menite să scoată în evidență rafinamentul și eleganța oricărei femei. Revista Time Magazine a numit-o printre cei mai importanți oameni ai secolului XX.

Pasiunea sa a început încă din copilărie. Coco s-a născut într-o familie săracă, tatăl său fiind vânzător de țesături, iar mama croitoreasă. După câțiva ani în care a creat pălării, fiind extrem de apreciată la Paris, a început să deseneze haine, ca ulterior să aducă un suflu nou în materie de genți și parfumuri. Istoricul Chanel 5 a creat o nouă imagine a femeii libere și independente. Coco Chanel a rămas în istoria modei prin faptul că a fost prima femeie care a purtat pantaloni.

Christian Dior

Dior este tot un nume mare în industria modei, însă puțini știu că el ar trebui să devină diplomat, la dorința părinților. Pasiunea sa pentru artă a fost mult prea puternică, astfel că micul Christian își îndreaptă atenția spre picturi și galerii de artă, pentru ca mai târziu să descopere desenul și schițele care îl vor ajuta, în 1947, să-și prezinte prima colecție, denumită “New Look”, care-i aduce și primul succes ca designer, la Paris. 

Următorul pas în face cu parfumul care este și astăzi unul dintre cele mai populare din lume, Miss Dior. Deschide mai multe boutique-uri la New York, iar ani mai târziu sub brandul Dior au apărut haine, pantofi, parfumuri, dar și colecții de make-up.

Calvin Klein

Calvin Klein este artistul stradal care a pus bazele unei companii ce crea haine pentru bărbați. La 26 de ani, Klein deținea propria afacere cu haine, după ce câțiva ani lucrase pentru mai multe case de modă din New York. Mai târziu începe să creeze și haine de damă. Sursa de inspirație pentru designerul Calvin Klein o reprezintă valori universale precum iubirea și eternitatea, de unde și denumirile parfumurilor sale.

Donatella Versace

Numele Donatellei Versace este strâns legat de cel al lui Gianni Versace, fratele acesteia și cel care a pus bazele companiei de modă. Versace este brandul care îmbracă nume mari de la Hollywood, precum Madonna, Jennifer Lopez sau Christina Aguilera.

Cele mai citite articole

Read Previous

5 recomandări inspirate pentru cei care vor petrece vacanța de Crăciun în România

Read Next

Vrei să lucrezi în străinătate? Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi

Most Popular