5 lecții financiare pentru tinerii căsătoriți

Pentru multe cupluri, căsătoria înseamnă trecerea într-o etapă mai serioasă și mai responsabilă. Dacă până la semnarea actelor la Starea Civilă fiecare dintre parteneri a fost mai individualist, după acest moment multe lucruri devin comune. Banii sunt la început de listă în acest sens, mai ales că vă veți schimba prioritățile. Pentru a-i gestiona eficient astfel încât să nu ajungeți la conflicte, trebuie să vă puneți de acord în privința mai multor aspecte esențiale.

Cum, după căsătorie, apar decizii importante, cum ar fi cumpărarea unei locuințe sau apariția unui copil, economisirea devine un subiect central. Pentru a putea face față cheltuielilor, țineți cont de următoarele sfaturi:

Deschideți un fond comun pentru cheltuieli

În fiecare cuplu, căsătorit sau nu, este important să fie păstrată o doză de individualism, însă, anumite lucrurile sunt mult mai eficiente dacă sunt făcute la comun. Unul dintre acestea este crearea unui fond pentru cheltuielile lunare. Nu este vorba despre a transfera în același cont întreg salariul, ci despre a pune o parte din venituri, atât cât este necesar, pentru a achita rata sau chiria, facturile, lucruri necesare pentru copil și alte nevoi comune. Nu este doar o metodă simplă și practică să gestionați cheltuielile, dar este și o dovadă de transparență care ține căsnicia sudată.

Strângeți bani împreună pentru obiective clare

Nimic nu întărește mai mult legătura dintre voi decât implicarea emoțională și materială a fiecăruia în aceeași proporție. Așa că faceți inventarul lucrurilor pe care doriți să le îndepliniți împreună. Dintre acestea, alegeți cele mai importante două-trei ținte pe care să le atingeți în următorii ani. Pentru a fi motivați să economisiți, este esențial nu doar să identificați acele obiective, ci și să vă doriți cu adevărat să le concretizați.

Țineți evidența cheltuielilor

Cele mai citite articole

Să știți pe ce se duc banii este cea mai motivantă metodă de a economisi. În momentul în care vedeți ce sume cheltuiți pe lucruri fără importanță, care nu vă îmbunătățesc viața, ci le cumpărați din impuls, o să vă schimbați radical atitudinea în privința achizițiilor. Așa o să gestionați mai eficient propriul buget și o să puneți bani deoparte pentru visurile pe care doriți sa le realizați  în viitorul apropiat.

Faceți un concurs de economii individuale

Ce poate fi mai incitant într-un cuplu căsătorit decât o competiție?! Și de ce să nu fie chiar una pentru economisire?! Cu gândul la îndeplinirea visurilor comune, printr-un concurs de strâns bani separat veți fi mult mai determinați să vă atingeți scopurile. Fie că îl tratați ca o joacă, fie că îl considerați o decizie serioasă, un astfel de concurs ar fi o noutate în viața de cuplu, care poate aduce rezultate la care nu vă așteptați.

Investiți în viitorul vostru

Economisirea este o strategie bună până la un anumit punct, mai exact până când vă doriți mai mult decât puteți pune deoparte. Este important să nu faceți risipă și să reduceți cheltuielile, însă este primordial să și creșteți veniturile. Iar acest lucru poate fi făcut rapid și sigur prin investiții în dezvoltarea voastră individuală. Începeți cu educația financiară pe cont propriu, faceți noi cursuri pentru a vă dezvolta abilități care vă oferă șansa să găsiți un job mai bun și investiți în metode alternative pentru a genera venituri pasive.

Economisirea ar trebui să devină un obicei în căsnicia voastră, deoarece vă scapă de multe bătăi de cap. Este adevărat că, atunci când apar situații neprevăzute, care necesită cheltuieli mari, unul dintre voi poate aplica pentru un credit urgent, însă economiile au rostul lor. Vă vor ajuta să achitați eventualele împrumuturi și să transformați dorințele în realitate.

Cele mai citite articole

Read Previous

Creeaza un decor minimalist in baia ta folosind un rezervor incastrat

Read Next

Jackpot progresiv vs Jackpot Fix: Ce deosebiri exista intre cele doua castiguri la sloturi online?

Most Popular