stirile addsite logo

6 lucruri de stiut despre un presostat electronic

Presostatul are functia de a semnaliza momentul in care presiunea dintr-un mediu atinge o anumita valoare. Acest lucru se realizeaza prin generarea unui semnal electric in functie de valoarea presiunii masurate intr-un anumit moment. Cel mai mare avantaj al unui presostat este ca asigura functionarea in conditii optime a oricarui echipament a carui presiune o monitorizeaza.

De cate tipuri sunt presostatele?

Sunt două tipuri de presostate : presostatele mecanice si presostatele electronice.

Presostatele mecanice sunt variantele mai traditionale ale acestor dispozitive. Acestea sunt prevazute cu un comutator ce este atasat unui element care functioneaza in baza unui senzor. In functie de valorile pe care le are presiunea, presostatul reactioneaza la schimbare prin deschiderea si inchiderea comutatorului, astfel ca sistemul de functionare este relativ simplu. In cazul in care presiunea este egala, atunci comutatorul este stabil.

Presostatele electronice reprezinta inovatia in domeniu si prezinta cateva beneficii care sporesc eficienta sistemului. Tipul acesta de presostate poate fi in totalitate programat, avand in dotare elemente analogice, dar si digitale.

Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii despre un presostat electronic?

In primul rand trebuie sa stii ca are o durata de viata mai mare. Poate functiona perfect pana ce atinge 100 milioane de cicluri.

Al doilea lucru este ca asigura flux constant si presiune, chiar si atunci cand sunt debite mici de apa.

Cele mai citite articole

Al treilea lucru este ca masuratorile si informatiile pe care le ofera sunt mult mai exacte.

Al patrulea lucru este ca rezista mai bine la socuri externe sau la vibratii, lucruri care afecteaza negativ presostatele mecanice.

Al cincilea lucru este ca se adapteaza relativ repede unei mari varietati de sisteme ce implica utilizarea presiunii apei.

Al saselea lucru este ca au o contributie in marirea duratei de viata a motorului sistemului pentru care este utilizat. Acest lucru se realizeaza prin oprirea automata a pompei, in cazurile cand aceasta nu mai are apa.

Ca dezavantaje ale presostatului electromecanic ar fi costul putin mai ridicat fata de un presostal mecanic, dar si posibilitatea de a se deteriora la interferenta cu unde electromagnetice. 

Tu stii ce fel de presostat folosesti? 

Cele mai citite articole

Read Previous

6 motive pentru care să alegi un vas WC din ceramică

Read Next

Organizarea petrecerii de botez: 9 secrete

Most Popular