Energia verde sau energia regenerabilă a devenit tot mai populară printre construcțiile civile din mileniul trei, fiind o binecuvântare de la mama natură pentru toată lumea, iar tehnologia oferind posibilitatea de a alimenta case și clădiri cu un procent integral de energie verde. Țările din Vest au investit foarte mult în energia regenerabilă, în special de la soare, cu ajutorul panourilor fotovoltaice, bucurându-se acum din plin de o sursă alternativă și gratis de alimentare cu energie.
Totuși, pentru o utilizare cât mai eficientă a energiei, este nevoie de un invertor pentru panouri solare de pe Dbsolar.ro, acesta fiind un produs sofisticat de stocare și distribuție a energiei pe suprafața întregului tău cămin, care te va scuti de plata facturilor către firmele de electricitate.
Cum funcționează un invertor pentru panouri solare?
Invertorul „centrul de comandă” unui sistem complex, convertind curentul continuu la curentul alternativ generat neuniform de către panourile fotovoltaice. Pentru a proteja sănătatea aparatelor tale alimentate la rețeaua electrică, invertorul vine în ajutorul tău pentru a oferi o puterea perfectă necesară pentru cererea ta. De exemplu, în cazul în care energia solară este insuficientă sau inexistentă, acesta va porni automat generatorului auxiliar pentru a distribui în continuare o sursă de curent stabilă pentru tine. Invertorul hibrid poate fi folosit cu sau fără baterii auxiliare de stocare a energiei, având posibilitatea de a construi întregul eco-sistem pe rând, după buzunarul fiecărui client.
Cum poate fi folosit un invertor solar și unde îl poți instala în căminul tău?
Alături de baterii, alimentarea secundară de la rețeaua electrică publică și un generator extern, invertorul își poate îndeplini rolul cât mai bine, fiind atât un mod de economisire a energiei, cât și de a nu te lăsa fără electricitate în momentul în care are loc o pană de curent. Instalarea invertorului într-un loc uscat și destul de răcoros este absolut necesar pentru a proteja durata de viață a bateriilor, cât și a acestuia. Bateria auxiliară trebuie păstrată în aceeași încăpere, unde nu trebuie să fie mai mult de 25˚C iar aerul să poată circula, pentru a preveni acumularea de gaze în interiorul acestuia. Se recomandă instalarea întregului sistem de către un echipaj specializat, deoarece este nevoie de conectarea atât la curentul din rețeaua publică de electricitate, cât și la panourile fotovoltaice. După instalarea invertorului, este necesară verificarea tuturor consumatorilor de energie din casă, pentru a asigura funcționarea optimă și obținerea de rezultate satisfăcătoare de pe urma acestuia.
De ce merită să faci o astfel de investiție?
Faptul că cei din Vestul Europei folosesc de ani buni energia regenerabilă nu este doar un mit, ei au ales o soluție alternativă pentru a utiliza „darurile” de la mama natură cât mai eficient, dar și de a salva sume mari de bani către furnizorii de stat a energiei electrice. Această investiție se poate atenua în timp, în condițiile în care acest invertor solar poate avea un preț de până la 3500 RON, dar, cu bonusuri de la stat, care sunt oferite pentru încurajarea trecerii către energie verde, acest preț poate fi mai convenabil pentru un viitor client.