Amenajare apartament 2 camere: 10 idei de pus în practică

Fie că abia ți-ai cumpărat un apartament sau îl ai de mult și vrei să îl redecorezi, întotdeauna apar dificultăți în amenajarea acestuia. Obținerea echilibrului cromatic, așezarea mobilei, alegerea iluminatului potrivit, asigurarea unui spațiu destul de fluid, instalarea electronicelor și alte asemenea griji ne pun mintea la treabă. Când spațiul este mic, provocarea este și mai mare.

Un apartament cu 2 camere necesită o bună planificare și amenajare pentru a deveni un spațiu practic, dar și plăcut. Creativitatea ajută, însă ai nevoie și de un set de idei clare de la care să pornești, ca să nu ajungi la un punct în care să realizezi că ai cheltuit deja prea mult pentru a mai putea remedia greșelile de amenajare. De aceea, te invităm să descoperi în rândurile următoare 10 idei utile în amenajarea apartamentului cu 2 camere.

1.   Asigură deschidere și fluiditate

Chiar dacă ai multe lucruri de care ai nevoie și nu poți reduce cât ai vrea suprafața ocupată de mobilier, asigură-te că există destul spațiu pentru circulație și pentru crearea confortului vizual. În bucătărie, de exemplu, mobila și aparatele electrocasnice trebuie așezate liniar, pentru o deplasare ușoară în toate direcțiile. Când gătești, vrei să ai acces facil și rapid la frigider, aragaz și dulapuri. De asemenea, asigură-te că nu ai colțuri de mobilă de care te lovești sau obiecte de care te poți împiedica.

2.   Alege mobilierul modular

Mobilierul modular te ajută să economisești spațiu și este simplu de armonizat și rearanjat. De exemplu, poți folosi scaune și fotolii care au și spații de depozitare, canapele extensibile și mese pliabile. În acest fel, nu vor exista spații încărcate inutil.

3.   Asigură iluminarea naturală

Lumina naturală este plăcută și cea mai sănătoasă pentru ochi. Când așezi mobila, ai grijă să nu obturezi porțiuni din fereastră și să permiți luminii să pătrundă cât mai departe în cameră.

4.   Alege culori deschise

Culorile deschise sau în nuanțe delicate dau impresia de spațiu mai mare. Acest lucru este valabil atât în cazul pereților, cât și al mobilierului. Un tavan alb sporește luminozitatea și asigură un contrast plăcut. Albul este o alegere bună și pentru camerele întunecoase, pentru că reflectă lumina. O ușă albă, în contrast cu pereți în culori mai închise și o mobilă deschisă la culoare și strălucitoare măresc luminozitatea și creează senzația de spațiu.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/gray-fabric-sofa-placed-indoor-1571468/

5.   Alege cu atenție mijloacele de iluminare artificială

Cele mai citite articole

Asigură-te că lumina artificială se răspândește în toată camera, fie că vorbim despre sufragerie sau dormitor. În bucătărie și baie iluminatul trebuie să fie puternic, pentru a extinde spațiul și a pune în valoare suprafețele cromate sau acoperite de faianță.

6.   Mobilează inteligent

Uneori, suntem tentați să alegem o mobilă mai mică, despre care credem că este îndeajuns de încăpătoare, dar apoi suntem nevoiți să mai cumpărăm un obiect de mobilier. Poate fi cazul, de exemplu, a unei canapele mici. Alteori, cumpărăm mobilă prea mare pentru nevoile noastre. De ce să cumperi un șifonier uriaș dacă garderoba ta încape într-unul mai mic?

7.   Profită de spațiul disponibil

Spațiul de sub pat sau cel de deasupra bibliotecii poate fi folosit pentru depozitare. Colțurile pot fi de asemenea utilizate pentru dulapuri sau ghivece de plante. Rafturile sunt și ele o alternativă, iar așezarea lor creativă îmbunătățește aspectul camerelor.

8.   Folosește balconul

Balconul este deseori considerat doar ca un loc de depozitare, fumat, sau întins rufele. Însă balconul poate fi amenajat și ca loc de relaxare, bucătărie, bar sau birou de lucru, pentru un plus de valoare și confort.

9.   Păstrează un stil unitar

Decide de la început ce stil va avea locuința ta și fii consecvent(ă). Dacă ai cumpărat deja mobilă minimalistă, nu pune o lustră pompoasă pe tavan și nu adăuga scaune în stil clasic sau rustic. Păstrarea unui singur stil asigură un aspect plăcut și de bun gust.

10.                 Scapă de lucrurile inutile

Uneori este greu să te desparți de lucrurile vechi sau de cadourile de la prieteni, însă fiecare obiect din apartamentul tău cu 2 camere are un rol în aspectul și confortul acestuia. Donează și reciclează ce nu îți mai place și eliberează spațiul din casă.

Amenajarea apartamentelor de 2 și 3 camere poate fi o plăcere, dar poate pune și probleme. De aceea, îți recomandăm să ții cont de cele 10 idei recomandate de noi.

Cele mai citite articole

Read Previous

3 mari idei de amenajare a unei bucătării mici

Read Next

Cum închiriezi mobilierul potrivit pentru un amplasament temporar de birou

Most Popular