stirile addsite logo

Beneficiaza de profesionalismul si vigilenta evaluatorilor ANEVAR de la Investpoint

Afacerile, mai ales in domeniul imobiliar, sunt ca un teren minat, in care fiecare pas gresit reprezinta un pericol pentru intreaga munca depusa pana in acel moment. De aceea, pentru un traseu sigur, presarat cu cat mai putine riscuri, ai nevoie de ajutor de specialitate care sa te ghideze in permanenta.

In acest sens, evaluatorii ANEVAR de la Investpoint reprezinta partenerii ideali de afaceri. Printr-o astfel de colaborare ai garantia ca vei lua cele mai bune decizii in raport cu fiecare imobil care prezinta interes, beneficiind in prealabil de analize si evaluari detaliate cu privire la valoarea reala pe piata la momentul respectiv.

Ce inseamna ANEVAR?

Folosit ca acronim pentru Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania, ANEVAR desemneaza o adunare de evaluatori imobiliari care isi desfasoara activitatea in conformitate cu principiile promovate de aceasta asociatie. Mai exact, un evaluator ANEVAR va realiza fiecare demers atat in baza experientei si expertizei pe care le detine, cat si a normelor legale in vigoare, generand rezultate rapide, concrete si foarte utile pentru orice investitor.

De ce este utila o evaluare de imobil?

Cele mai citite articole

Aici intervine nevoia unei evaluari imobiliare de specialitate. Daca ai descoperit o anumita intreprindere sau un imobil care ti se pare un punct de investitii ofertant, mai intai trebuie sa verifici acuratetea datelor pe care le detii. Asadar, un evaluator va sti ce detalii sa aiba in vedere pentru a stabili care este pretul real, dar si potentialul cladirii in cauza. Vei putea observa in acest mod daca suma solicitata este cea corecta sau daca merita sa faci investitia, in cazul in care afli anumite aspecte care o-ar putea influenta potentialul aparent.

De asemenea, aceste proceduri pot fi utile si pentru cei ce se pozitioneaza de cealalta parte a tranzactiei. Daca esti in postura in care iti doresti sa scoti la vanzare o proprietate, insa nu stii care ar fi pretul ideal in acest sens, o evaluare te poate lamuri imediat. Astfel iti asiguri o prezenta onesta si de incredere pe piata, sansele ca acest lucru sa reprezinte un avantaj in afaceri fiind foarte mari.

Care sunt atributiile unui evaluator ANEVAR?

Pentru inceput trebuie analizate documentele imobilului pentru ca ulterior, la o analiza pe teren, sa se poata face comparatii punctuale intre ceea ce este si ceea ce se declara. Daca in acest punct, nu apare nicio problema, se poate trece la etapa urmatoare care vizeaza gasirea unor cladiri similare care au fost vandute in ultimele sase luni in imprejurimi. Verificand preturile acestor tranzactii si facand o medie simpla, se va ajunge la o suma apropiata de valoare reala a cladirii in evaluare. In schimb, pentru mai multa acuratete, se trece la cautarea diferentelor dintre aceasta si cele vandute. Aceste diferente trebuie sa constituie aspecte care sa cantareasca intr-o oarecare masura la stabilirea pretului pentru ca la final, prin eliminarea sau adaugarea lor, sa se poata ajunge la un cost final cat mai aproape de realitate.

Despre echipa Investpoint de evaluatori imobiliari si pretul stabilit per sedinta 

In ceea ce priveste costurile necesare pentru realizarea unei astfel de operatiuni, nu exista un raspuns universal valabil. Fiecare situatie este diferita, fiecare cladire vine cu particularitati proprii, ceea ce inseamna ca si eforturile depuse in vederea realizarii unei evaluari cat mai corecte fluctueaza de la caz la caz. In acest sens, la Investpoint te bucuri de oferte personalizate in functie de complexitatea cazului. Vei plati strict pentru informatiile de care beneficiezi, nimic in plus. In acest mod se contureaza relatii de colaborare transparente, bazate pe incredere reciproca, din care sa poata rezulta parteneriate mutual benefice pe termen lung.

Cele mai citite articole

Read Previous

Obtine cele mai bune preturi la asigurare RCA in 2022 cu TCV

Read Next

Aspectele importante de care să ții când vrei să devii părinte

Most Popular