stirile addsite logo

Canapeaua perfecta: 8 sfaturi de achiziție

Alegerea unei canapele este una dintre cele mai importante decizii de amenajare pe care le poți lua. O mare parte din viața ta de acasă se concentrează în jurul acestei piese. Relaxându-te după serviciu sau în weekend, urmărind televizorul, găzduind prieteni și familie, dormind… toate activitățile care au loc pe canapea! Așadar, înainte de a investi în această piesă cheie, citește mai departe câteva sfaturi importante despre cum să alegi canapeaua perfectă pentru casa ta.

  1. Ia  în considerare stilul tău de viață

Înainte de a te scufunda în diferite stiluri de canapele, ia-ți un moment pentru a te gândi la stilul de viață și la ceea ce ai putea cere de la o canapea în viața de zi cu zi. Dacă ai o familie mare, o secțiune ar putea fi cea mai bună alegere pentru dvs. Dacă ai animale de companie sau copii, poate fi o idee bună să optezi pentru tapițerie din stofă de calitate rezistentă la pete. Dacă relaxarea și confortul primează, poate dorești să te uiți la stilurile de canapele care se înclină. Dacă ai în vedere câteva „elemente obligatorii” cheie, vei economisi mult timp și energie.

  1. Determină orientarea canapelei

Un alt element pe care trebuie să îl decizi înainte de a merge la cumpărături este modul în care intenționezi să orientezi o canapea în livingul tău. Vei așeza canapeaua pe un perete sau o vei așeza în centrul unei camere în care va fi expus spatele? Dacă ești în căutarea unui colțar, în care colț o vei așeza? Cunoașterea acestor detalii te va ajuta să elimini orice opțiune care nu se încadrează cerințelor tale. 

  1. Măsoară cu exactitate

Măsoară de mai multe ori și asigură-te că știi exact cât de mare sau mică este canapeaua pe care o poate găzdui spațiul tău – inclusiv lungimea, înălțimea și lățimea. De asemenea, este important să măsori dimensiunile ușilor și holurilor, deoarece, deși o canapea poate avea dimensiunea perfectă pentru camera ta de zi, este posibil să nu se potrivească prin cu ușile sau spațiile mici ale holului.

  1. Fii selectiv cu tipul de tapițerie

Cele mai citite articole

Alegerea țesăturii de tapițerie sau a tipului de piele potrivit pentru stilul tău de viață este vitală. Așa cum am menționat anterior, dacă ai animale de companie sau copii mici, este înțelept să alegi o selecție de țesături de performanță. De asemenea, este esențial să cercetezi calitatea țesăturii de tapițerie sau a tipului de piele pentru orice canapea care îți place, inclusiv coduri de curățare și recomandări de întreținere.

  1. Alege o culoare care funcționează cu camera ta de zi

Acum este timpul pentru una dintre cele mai mari decizii… culoarea canapelei tale! Există atât de multe decizii pe care le poți lua aici, de la o nuanță luminoasă, la un model detaliat sau un neutru de încredere. Într-adevăr, nu este nicio greșeală în ceea ce privește selectarea paletei de culori atâta timp cât este ceva care îți place și de care nu te vei sătura în următorii ani. 

  1. Alege un stil care se potrivește casei tale

Desigur, o altă componentă de reținut este mobilierul existent în spațiul tău de locuit. Dacă scaunele, masa și consola au mai mult un stil tradițional, este potrivit să rămâi în acest tip de stil pentru canapea. În mod similar, o casă mai contemporană necesită de obicei o canapea modernă pentru o complementaritate frumoasă. Cu toate acestea, pe baza nivelului tău de confort, poți totuși să amesteci și să-ți potrivești stilurile, atâta timp cât rezultatul final este spectaculos și atrăgător. Poți face asta vizualizând o gamă diversificată de canapele moderne care să te ajute în alegerea canapelei perfecte pentru tine și familia ta.

  1. Fii atent la stilul brațului

Stilurile de brațe ale unei canapele sunt adesea o gândire ulterioară, dar nu ar trebui să fie! Cu multe stiluri, de la unghiuri clare, la cotiere rulate supradimensionate și subdimensionate, există opțiuni nesfârșite, care oferă beneficii diferite. De asemenea, este crucial să testezi brațele oricărei canapele care îți plac, pentru a te asigura că sunt robuste și ferme.

  1. Testează pernele scaunului

Pernele de scaune sunt disponibile în multe forme și dimensiuni. Dacă dorești să cumperi o piesă confortabilă, vei dori să cauți mai mult o senzație confortabilă. Dar, dacă cumperi pentru o zonă de ședere formală, se recomandă alegerea unor perne ferme, structurate, care să-și păstreze forma.

Cele mai citite articole

Read Previous

Idei de design pentru un living unic

Read Next

Cum îl încurajezi pe copilul tău să facă sport?

Most Popular