stirile addsite logo

Care sunt avantajele folosirii unei pardoseli flotante?

Amenajarea pardoselilor moderne ia în calcul destinația clădirii și spațiilor, în vederea alegerii celei mai bune soluții. Astfel, în prezent este din ce în ce mai folosită soluția de amenajare a spațiilor cu pardoseli flotante, care oferă o multitudine de avantaje. Iată care sunt cele mai cunoscute dintre acestea. 

Pardoseala flotantă eficientizează spațiul

Pardoseala flotantă este o soluție perfectă de amenajare mai ales în cazul birourilor, acolo unde spațiul este cu adevărat important. Se poate folosi pardoseala flotantă pentru clădiri publice, acolo unde este important ca firele, țevile și cablurile să fie ascunse.

Practic, pardoseala flotantă este o pardoseală supraînălțată, care oferă un anumit spațiu sub plăcile supuse traficului. În acest fel elementele periferice nu se văd, iar spațiul pare mai amplu, mai deschis și mai organizat.

Pardoseala flotantă este estetică

Pardoseala flotantă are o structură metalică, pe care sprijină panourile lemnoase. Acestea au un aspect deosebit, care conferă spațiilor eleganță. În acest fel pot fi realizate pardoselile pentru centre comerciale și magazine, sau pentru clădiri administrative, care pot completa cu succes imaginea de fond a spațiilor.

Pardoseala flotantă este foarte rezistentă la trafic

Pardoselile flotante rezistă foarte bine chiar și la un nivel ridicat de trafic, datorită materialelor din care sunt realizate și grație structurii metalice foarte rezistente. Astfel, indiferent de nivelul de trafic pietonal înregistrat, pardoselile flotante vor arăta impecabil, fără a necesita lucrări costisitoare de mentenanță.

Pardoseala flotantă oferă acces facil în zona mascată

Dacă sub pardoseala flotantă există cabluri, fire sau țevi, accesul se poate face cu ușurință la acestea deoarece în unul dintre colțurile încăperi se montează trapa de acces. Aceasta va permite intervențiile la nivelul elementelor aflate sub pardoseală, lucru care înseamnă că nu vei fi nevoit să demontezi toată pardoseala pentru a reuși să rezolvi anumite situații de mentenanță. 

Pardoseala flotantă se montează rapid

Cele mai citite articole

Un avantaj enorm al pardoselilor flotante este acela că montajul este rapid, fără a necesita schimbări în structura spațiului sau etape complexe de pregătire. Tot ce trebuie să faci este să ai în vedere montajul structurii și a panourilor, pentru ca mai apoi să poți folosi în siguranță pardoseala. Aceasta poate fi utilizată imediat după montare, fără a necesita timpi de așteptare.

Costuri reduse

Comparativ cu orice alt tip de pardoseală, pardoseala supraînălțată are costuri reduse, luând în calcul și durabilitatea acesta. Astfel, pardoselile flotante oferă un raport bun calitate-preț, pentru că te vei putea bucura de acest sistem de acoperire pentru foarte mult timp. 

Curățare ușoară

Pardoselile necesită întotdeauna respectarea cerințelor de igienă, mai ales având în vedere nivelul crescut de trafic. Pardoselile flotante respectă aceste cerințe, deoarece pot fi curățate cu ușurință, fără ca metodele de igienizare să afecteze aspectul sau rezistența structurii. 

Astfel, spre deosebire de alte tipuri de pardoseli mai sensibile, pardoselile flotante sunt perfecte pentru orice tip de spațiu, datorită faptului că nu se umflă, nu se zgârie și nu se sparg, ca urmare a curățării. 

Pardoseala flotantă este un bun izolant

La nivel acustic și termic pardoselile flotante sunt o opțiune foarte bună. Datorită grosimii de strat și materialelor performante, pardoselile flotante izolează foarte bine, reducând nivelul de zgomot, dar și pierderile de temperatură de la interior la exteriorul clădirii. 

Pardoseală care nu emite noxe

Pardoselile flotante nu emit noxe sau alte substanțe care să dăuneze sănătății umane. Acest lucru este deosebit de important, deoarece utilizatorii sunt în deplină siguranță. În plus, materialele din care este realizată pardoseala flotantă sunt rezistente la foc, lucru care de asemenea influențează comportamentul pardoselii.

Pardoselile flotante reprezintă în mod cert viitorul în ceea ce privește soluțiile de acoperire, fiind variante perfecte pentru spații comerciale și clădiri administrative cu flux continuu de persoane. Alege așadar calitatea și optează pentru o pardoseală flotantă care îți va oferi avantaje notabile, mai ales comparativ cu alte tipuri de pardoseli. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să alegi cele mai bune produse pentru aplicarea de gene

Read Next

Cum să alegi cel mai bun casino online

Most Popular