stirile addsite logo

Care sunt avantajele unei licitatii imobiliare online

Desi licitatia este o metoda destul de populara de vanzare a imobilelor, nu foarte multe persoane par dispuse sa participe la ele.

Indiferent care este inconvenientul de a apela la o locatie organizata la un moment dat (frica de concurenta sau linistea asurzitoare a ofertantilor strategici), exista ceva in legatura cu licitatiile care ne fac pe unii dintre noi sa ne simtim inconfortabili. Pentru a evita astfel de situatii inconfortabile si a scuti pierderea de timp, in ultimii ani sunt tot mai populare licitatiile online imobiliare.

Site-urile de licitatii imobiliare sunt, de asemenea, o modalitate excelenta pentru investitorii imobiliari si cumparatorii de case sa descopere si sa cumpere in mod eficient proprietati imobiliare la preturi reduse.

Pentru vanzatorii care doresc sa scape rapid de un imobil, prezentarea locuintei pe un site de licitatie online este un instrument excelent. Cele mai bune site-uri de licitatii imobiliare online au platforme de marketing integrate pentru a comercializa proprietati, ceea ce ajuta la generarea de interes, la gasirea potentialilor cumparatori si la vanzarea rapida a proprietatilor la un pret bun.

Cele mai citite articole

Pentru cumparatori, site-urile de licitatii imobiliare sunt o modalitate excelenta de a cauta rapid proprietatile, de a face cercetari amanuntite si de a cumpara locuinte la un pret foarte bun.

Cand utilizati un site web de licitatie online, asigurati-va ca intelegeti conditiile de participare, conditiile de vanzare, prezentarile, taxele, informatiile privind inspectia proprietatii inainte de licitatie etc.

O categorie aparte de site-uri de licitatii imobiliare o constituie cele destinate proprietatilor executate silit, asa cum este Imopont. Spre deosebire de platformele obisnuite pe care oamenii pot vinde si cumpara proprietati, pe site-urile cu imobile executate silit sunt scoase la licitatie doar acelea pentru care proprietarii nu au putut sa isi mai achite ratele la creditele imobiliare. Astfel, banca, in incercarea de a-si recupera rapid banii imprumutati catre clientii rau platnici, va scoate proprietatea la licitatie. De cele mai multe ori, in astfel de situatii, preturile de pornire a licitatiei sunt mai mici, pentru ca banca se grabeste sa recupereze banii, incercand sa vanda cat mai rapid proprietatea gajata.

Un alt avantaj important pe care il prezinta licitatiile imobiliare online decurge din lipsa presiunii psihologice. La o licitatie live (unde competitorii sunt prezenti in aceeasi sala), te poti confrunta cu o presiune sociala care poate fi in dezavantajul tau.  Participantii la licitatii live traiesc adesea in aceeasi comunitate, sunt vecini, merg la aceleasi biserici, au copii la aceeasi scoala, sunt membri ai acelorasi asociatii, fac afaceri intre ei si trebuie sa traiasca impreuna in conditii bune si dupa licitatie. In multe situatii, un ofertant va ceda in fata altuia dintr-o multime de motive personale, pentru ca pastrarea unor bune relatii este mai importanta decat sa fii cel mai bun ofertant.

         Imaginati-va ca ajungeti sa participati la o licitatie si constatati ca trebuie sa licitati impotriva sefului dumneavoastra. Sau impotriva unui partener de afaceri de care depindeti, ori a unui prieten. Spre deosebire de licitatiile live, cele online ofera competitorilor posibilitatea de a nu se lasa intimidati de competitori.

Cele mai citite articole

Read Previous

Alege să-ți dotezi unitatea HoReCa cu o friteuză de calitate, pentru un plus de productivitate!

Read Next

Protejarea mediului inconjurator – Ce avem de facut?

Most Popular