stirile addsite logo

Alege să-ți dotezi unitatea HoReCa cu o friteuză de calitate, pentru un plus de productivitate!

Alege să-ți dotezi unitatea HoReCa cu o friteuză de calitate, pentru un plus de productivitate!

TC Romania Crown Cool oferă friteuze profesionale celor interesați din sectorul HoReCa la niște prețuri competitive. Calitatea ireproșabilă le recomandă pentru dotarea multor unități care vor să prăjească diverse alimente rapid și corect.

Friteuza: o definiție simplă

Friteuza profesională este un echipament termic pentru prăjirea alimentelor în ulei fierbinte prin scufundare la adâncime într-o cuvă specială.

De ce să-ți dotezi bucătăria profesională cu un astfel de echipament de lucru?

O friteuză profesională, dacă este electrică, menține o temperatură constantă de gătire, nu se supraîncălzește, comparativ cu o tigaie obișnuită.

Așadar, uleiul nu formează compuși cancerigeni, iar mâncarea arată bine și este foarte gustoasă.

Extrem de important de menționat e și faptul că o friteuză se manevrează foarte ușor, alimentele prăjite fiind ridicate la final de cele mai multe ori automat din ulei (printr-un sistem special care înalță cuva).

Friteuzele profesionale au un randament extrem de mare și sunt foarte versatile, motiv pentru care au perioade scăzute de recuperare a investiției.

Plus că nici nu costă o avere. În medie, în două-trei luni investiția pe care o unitate HoReCa o face, cu achiziționarea unui astfel de echipament de bucătărie, este pe deplin amortizată.

Friteuza profesională aleasă inteligent, aduce profitul scontat!

Atunci când un administrator de unitate HoReCa dorește achiziționarea unei friteuze profesionale, ar trebui să facă acest lucru după ce analizează atent produsele din respectiva gamă, în funcție de anumite criterii specifice.

Dacă este vorba de o cafenea sau un snack-bar cu până la 50 de locuri, antreprenorul nu are nevoie de o friteuză profesională mare, astfel încât un asemenea echipament cu o cuvă având o capacitate de 4 până la 6 litri este suficientă.

Pentru un restaurant mai mare, de până la 100 de locuri, ar trebui să se cumpere o friteuză profesională cu două cuve cu o capacitate totală de 8 până la 10 litri, fie două friteuze profesionale mai mici. Decizia se ia și în funcție de spațiul existent în bucătăria localului în cauză.

Cele mai citite articole

Ideea este că, având o friteuză cu două cuve, compactă, se economisește pe de o parte spațiu, dar pe de altă parte se pot găti și două feluri de preparate diferite în același timp.

TC Romania Crown Cool – furnizorul tău de friteuze profesionale de calitate!

Pe piață se găsesc acum foarte multe modele de friteuze profesionale: atât unele foarte ieftine, cât și altele din clasa medie de calitate. Cei ce își permit se pot orienta și spre categoria de friteuze premium.

Cele mai ieftine de regulă provin din China și au între 4 și 8 litri. Sunt ieftine și nu întotdeauna foarte calitative, deci atenție ce marcă se alege!

În clasa medie de friteuze profesionale întâlnim și echipamente produse în Asia, dar cele mai multe sunt din Europa.

Cele mai bune friteuze profesionale sunt acelea de proveniență germană, care însă au și un preț pe măsură (comparativ cu acelea chinezești). La fel și cele italiene.

Dacă este nevoie de o friteuză sau mai multe pentru o unitate de catering, principalul criteriu de alegere al unui astfel de echipament îl reprezintă materialul de fabricație și abia în al doilea rând design-ul pe care îl prezintă.

Cel mai bine este să se aleagă o friteuză realizată din oțel inoxidabil și cu niște cuve având colțurile rotunjite, deoarece acest tip de recipiente sunt mai ușor de spălat de grăsimea și firimiturile de alimente arse.

Este foarte important, înainte de a cumpăra o friteuză profesională, să se verifice și lățimea zonei reci, adică distanța dintre elementele de încălzire și corpul propriu-zis al echipamentului.

Puterea friteuzei trebuie de asemenea luată în considerare, deoarece influențează esențial viteza de gătit.

Pentru friteuzele mici, puterea este în medie de 2,5 kW, pentru cele mai mari puterea poate să ajungă până la 40 kW.

Pentru catering, friteuza este bine să aibă și un termostat, pentru a se menține o temperatură constantă de prăjire.

Echipamentele moderne au dispozitive speciale de ridicare a coșurilor de alimente din baia de ulei, iar la modelele de mare capacitate există chiar și un dispozitiv special care permite scurgerea uleiului folosit pentru o productivitate sporită.

Pentru detalii despre modelul cel mai bun de friteuză profesională pe care îl poți achiziționa și comenzi poți apela cu încredere la specialiștii de la compania TC Romania Crown Cool!

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum faci rost de bani rapid pentru aniversare de care ai uitat

Read Next

Care sunt avantajele unei licitatii imobiliare online

Most Popular