stirile addsite logo

Cât de eficiente sunt testele rapide pentru diagnosticarea Covid? Iată ce trebuie să știi

Pandemia a impus găsirea unor soluții pentru un control mult mai eficient al răspândirii noului coronavirus, variantele pentru testare fiind un pilon de acțiune extrem de eficient, în acest sens. 

Utilizarea testelor rapide antigen activează un nivel ridicat de autonomie al persoanelor, privind testarea împotriva SARS-CoV-2, cu rezultate obținute într-un timp extrem de scurt (comparativ cu testarea RT-PCR) și cu o eficiență recunoscută de Comisia Europeană. 

Mai multe informații despre eficiența acestor teste rapide Covid, în rândurile următoare:

Ce sunt testele rapide antigen Covid-19? 

Testele rapide antigen Covid-19 permit identificarea antigenelor noului coronavirus SARS-CoV-2 în mostrele prelevate, în etapa acută a bolii. Așadar, momentul în care se realizează testarea cu o astfel de soluție rapidă este cât se poate de important pentru acuratețea rezultatului.

Testele rapide Covid sunt instrumente validate de Comisia Europeană, ce permit aflarea unui rezultat pozitiv sau negativ în aproximativ 15 minute. Prin comparație, rezultatele testării RT-PCR se pot afla chiar și la 48 de ore de la prelevarea exudatului nazofaringian. 

Un kit de testare antigen împotriva SARS-CoV-2 poate fi comandat online și utilizat acasă, în confortul propriului cămin, pe baza instrucțiunilor sale de utilizare. 

Ce beneficii asigură testele rapide Covid? 

Iată de ce ar trebui să iei în calcul posibilitatea testării pe baza acestei soluții:

  • rezultatele se află în aproximativ 15 minute –  timpul necesar pentru aflarea unui rezultat este mult mai redus, comparativ cu aflarea unui rezultat al testării RT-PCR. Astfel, chiar și pacienții asimptomatici pot reduce timpul în care există riscul de a transmite infecția în comunitate. 
  • costurile de achiziție  avantajoase – în acest condiții, un număr mult mai ridicat de persoane poate afla în timp real dacă se confruntă sau nu cu acest coronavirus. 
  • testarea se face în pași de lucru foarte simpli – instrucțiunile ce însoțesc testele antigen Covid-19 permit o utilizare optimă a elementelor din kit, astfel încât rezultatele afișate să aibă o acuratețe cât mai ridicată.

Cât de corecte sunt rezultatele oferite? 

Cu cât o persoană se testează mai repede de le debutul simptomelor specifice Covid-19, cu atât probele prelevate pot conține o cantitate virală mai ridicată. 

Cele mai citite articole

Așadar, probabilitatea unui rezultat corect al testării rapide antigen este mai mare, în primele zile de la sesizarea semnelor specifice infectării cu SARS-CoV-2. 

Dacă se amână realizarea unui test rapid Covid 19 (ex: la cinci zile de la debutul simptomelor), probabilitatea afișării unui rezultat fals negativ este mult mai mare, comparativ cu testarea RT-PCR, la același interval de timp de la apariția primelor semne. 

Este important de precizat faptul că testarea RT-PCR are o acuratețe mult mai ridicată, comparativ cu testarea rapidă antigen, infirmând / confirmând faptul că simptomele cu care pacientul se confruntă sunt / nu sunt asociate Covid-19, chiar și după o perioadă considerabilă de la debutul lor. 

Chiar și în cazul unui rezultat pozitiv al testului rapid antigen Covid-19, autoritățile recomandă realizarea unui test de tip RT-PCR, pentru o validare a ipotezei infectării. 

Testele antigen Flowflex™ în oferta Lime Medical

Lime Medical, companie specializată în importul și distribuția consumabilelor medicale, oferă în prezent solutii de top pentru efectuarea testelor rapide antigen, așa cum sunt testele Flowflex™, realizate de ACON Laboratories Inc. SUA. 

Aceste teste rapide Covid vin însoțite de certificat pentru autotestare și pot indica infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2 chiar si in cazul pacienților asimptomatici. 

Valorile indicatorilor de performanță, obținuți în urma testelor specifice sunt:

  • Sensibilitate relativă: 98.1% (95% intervale de încredere: 89.1%-99.9%)
  • Specificitate relativă: 99.4% (95% intervale de încredere: 96.5%-99.9%)
  • Acuratețe: 99.1% (95% intervale de încredere: 96.7%-99.9%)

Recomandări de produs din oferta Lime Medical: 

  • Test rapid antigen Nazal Covid-19 FlowflexACON Laboratories USA. Disponibil in următoarele variante:  1 test / 5 teste / 25 teste per cutie. 
  • Test rapid antigen 2 in 1 Covid-19 FlowflexACON Laboratories USA. Disponibil în următoarele variante: 1 test / 5 teste per cutie. 

Ia legătura cu medicul de familie, sau cu un alt specialist în măsură să ofere răspunsuri relevante, pentru a afla mai multe informații despre eficiența rezultatelor afișate de testele rapide Covid-19. Alege cea mai potrivită formă de testare pentru tine împotriva SARS-CoV-2 și contribuie la eforturile societății de a stopa răspândirea comunitară a acestui coronavirus.  

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum te pregatesti de renovarea casei in 4 pasi

Read Next

Muzica este un eficient eliberator de stres

Most Popular