stirile addsite logo

Cât de sănătos este obiceiul de a consuma apă de la chiuvetă?

Consumăm cu regularitate apă de la chiuvetă și putem avea impresia că acest obicei este unul cât se poate de firesc, asigurând rapid resursele necesare pentru nevoia noastră de a ne hidrata. Însă consumul de apă de la sistemul public ne poate expune la riscuri serioase. Toate aceste probleme gravitează în jurul compoziției acestei ape de la chiuvetă, ce poate avea niveluri îngrijorătoare de clor, plumb si rugina. Prezența acestora în corpul uman poate influența capacitatea organismului de a funcționa la un nivel optim. Iată, mai exact, despre ce este vorba: 

Posibile niveluri de plumb în apa de la chiuvetă 

Plumbul este un element nociv pentru organism, ce poate fi întâlnit în apa consumat direct de la robinet, ajungând în aceasta prin țevile sistemului public. În timp, aceste componente de tranzit se pot coroda, fapt ce poate determina apariția plumbului în apa pe care obișnuim să o bem. Pe termen lung, consumul unei ape cu plumb poate implica o serie de consecințe grave asupra sănătății. Chiar dacă astăzi, plumbul este un metal din ce în ce mai puțin utilizat pentru realizarea țevilor din sistemele publice pentru apa, locuințele vechi încă pot dispune de astfel de ansambluri. 

Rugina din apa de la chiuvetă 

Cele mai citite articole

Încă o problemă pe care o poate aduce în pahare apa consumată de la chiuvetă: rugina adunată din țevi sau conducte. Rugina nu este la fel de periculoasă pentru organism precum plumbul, însă poate determina probleme serioase de sănătate, în cazul în care este ingerată pe un interval de timp mare. 

Clorul și riscul la care se expun femeile gravide

Un studiu realizat de Fundația Americană pentru Studiul Apei a oferit concluzii cât se poate  de îngrijorătoare, în privința consumului de apă clorinata, în timpul sarcinii. Mai exact, studiul realizat pe un eșantion de 3.100 de viitoare mămici, a arătat fapul că femeile gravide expuse la clor au prezentat un risc de a pierde sarcina mai mare cu 15.7%. Mai mult decât atât, rezultate ale aceluiași studiu au mai demonstrat și faptul că expunerea ușoară la substanțe chimice determină un risc mai ridicat ca fătul să nu se poată dezvolta complet. 

Dacă vrei să eviți eventualele neplăceri, cauzate de consumul cu regularitate al apei de la robinet, îți recomandăm să cumperi online apă îmbuteliată pentru domiciliu. Realizează chiar acum o comandă pentru livrare de apa prin lafantana.ro, iar produsele pe care le-ai cerut vor ajunge la tine in 48 de ore de la efectuarea comenzii. Cumpără de pe lafantana.ro apă pentru acasă sau birou, alături de alte produse precum: lapte, cafea, ceai, îndulcitori, dar și cești, pahare, paletine și multe altele. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum se face fertilizarea plantelor și legumelor

Read Next

Cauți aranjamente florale deosebite, la prețuri foarte bune? Sunt disponibile la Maison d’Or!

Most Popular