stirile addsite logo

Ce nu trebuie să lipsească din trusa ta de beauty?

Când vorbim de frumusețe și mai ales de make-up, este clar că o idee generală predomină: aceea de a înfrumuseța și accentua trăsăturile personale. Așa cum și gusturile în materie de machiaj diferă de la o persoană la alta, la fel și potrivirea cu diferite produse sau trenduri s-ar putea să fie, uneori, discutabilă. Dar există o serie de aspecte universal valabile la capitolul beauty, care se pot aplica pentru fiecare dintre noi. Iată cinci elemente de care să ții cont zi de zi:

Alegerea pensulelor de machiaj

De ce atunci când mergem la salon pare că totul este exact așa cum trebuie, dar când luăm lucrurile în propriile mâini, rezultatul final nu seamănă cu ce ne-am dorit? Ei bine, pe lângă pregătirea pe care stiliștii o au, este clar vorba și de instrumentele pe care le folosesc. Și aici vorbim, în primul rând, de pensule machiaj

Calitatea produselor este și ea relevantă, însă cu ajutorul unor pensule potrivite, ai puncte în plus atât la partea de precizie, cât și la cea de igienă. Pensulele sunt cele care fac diferența la un contur bine trasat, o blenduire corectă sau o linie de tuș perfectă – detalii de mare importanță atunci când machiajul este parte din viața noastră de zi cu zi.

Produse de calitate

Așa cum precizam și mai sus, produsele de calitate sunt foarte importante. A investi în câteva produse superioare este echivalentul cumpărării unui număr mare de produse, dar mai slabe calitativ, care să facă efectiv treaba unuia singur de rang înalt. În plus, nu este necesar să folosești, de exemplu, patru fonduri de ten pe rând, sau chiar unele combinate, când un sigur produs calitativ atinge toate standardele tale.

Produse personalizate

Când vine vorba de diferențele între tipurile de piele, produsele acoperă de obicei o gamă foarte extinsă de particularități. Produsele din trusa ta trebuie să fie în ton cu pielea, în acord cu tipul de ten, să ia în considerare culoarea ochilor și a părului și, în funcție de complexitate, chiar și anotimpul (în cazul bronzului, lucrurile trebuie recalculate la nivelul nuanțelor). 

Atenție la termenul de valabilitate

Cele mai citite articole

Nici nu încape îndoială că produsele care au depășit termenul de garanție nu au ce căuta în trusa ta de machiaj. Folosirea lor poate aduce o serie de probleme dermatologice sau oftalmologice, care nu trec mereu de la sine. Asigură-te că verifici periodic dacă produsele tale preferate nu au depășit termenul. Astfel vei reuși și să comanzi un produs nou în timp util, fără să rămâi în pană.

Articole potrivite și la ocazii speciale

Ești pe fugă mai mereu și pare că fiecare zi devine imprevizibilă, chiar și când o planifici? Este clar că ai nevoie să te adaptezi în orice situație. Tocmai de aceea, chiar dacă pare că e nevoie de o mulțime de produse de make-up pe care să le porți după tine, s-ar putea să îți surâdă ideea unor articole multifuncționale, care să îndeplinească mai multe roluri. 

Astfel, fie că blush-ul și fardul de pleoape dau viață altor zone decât cele obișnuite, fie că tușul negru mai are un capăt destinat unui contur intens, rezultatul va fi că vei trece de la birou la party în zece minute.

Dacă ai în vedere criteriile de mai sus, cu siguranță vei reuși mereu să te simți atât de comod și în siguranță, astfel încât să nu îți faci probleme dacă dansezi prea mult, pleci de la sală sau tocmai ai ieșit dintr-un meeting interminabil. Machiajul tău va fi la locul lui și ușor de împrospătat în condiții de siguranță. 

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Read Previous

3 sfaturi pentru a alege o vodka de calitate

Read Next

Planificarea nunții. Pașii necesari și organizarea bugetului

Most Popular