stirile addsite logo

Ce poți să dăruiești de mărțișor? Iată câteva idei inspiraționale

Mărțișorul este un cadou simbolic reprezentat de un șnur bicolor, format din roșu și alb, care adună timpul în două anotimpuri: iarna și vară. 1 Martie are o mulțime de semnificații și marchează începutul primăverii. Doamnele și domnișoarele sunt răsfățate în această zi cu diferite cadouri florale: buchete de flori, aranjamente florale, cutii cu flori și trandafiri criogenati in cupola. Dacă ai rămas în pană de idei și vrei să impresionezi acum la început de primăvară iată câteva idei de mărțișoare inspiraționale.

Ce reprezintă martisorul?

Pe vremea dacilor, simbolurile primăverii erau confecționate în timpul iernii și se purtau doar după 1 martie. Mărțișoarele erau atunci pietricele albe și roșii înșirate pe o ață și se purtau la gât. Culoarea roșie, dată de foc, sânge și soare, simboliza viața, deci femeia, iar culoarea albă, conferită de limpezimea apelor, era specifică înțelepciunii bărbatului. Șnurul mărțișorului reprezintă, prin urmare, împletirea armonioasă a celor două.

Mărțișorul este inseparabil de tradiția Dochiei carpatice și se poate afirma cu certitudine că acesta este un obicei vechi românesc, atestat în toate zonele locuite de români și aromâni, singura diferență fiind aceea că, în timp ce la români mărțișorul se poartă începând cu ziua de 1 martie, la aromâni mărțișorul se punea în ajunul sărbătorii. De la aromâni, obiceiul a fost preluat și de alte popoare din centrul și sud-estul Europei.

Idei de mărțișoare

Cele mai citite articole

De 1 martie și florile trebuie să aibă atașasat șnurul împletit. Pentru șefa ta și colegele de la birou poți opta fie pentru buchete de flori, fie pentru aranjamente florale. Cu siguranță acestea vor fi foarte încântate.

Pentru mama și sora ta poți alege un buchet de flori de primăvară și un mărțișor cu un talisman care să ilustreze un moment important din viața voastră.

Pentru soția sau iubita ta alege un trandafir criogenat sau un buchet de flori în nuanțele iubirii și alege o bijuterie care știi că-i va plăcea. Poți alege o brățară formată din șnur de mărțișor și un charm din aur sau argint. De asemenea, pe lângă flori poți să-i cumperi și cartea pe care știi că și-o dorește, iar la începutul acesteia, îi poți scrie câteva gânduri bune.

Cadourile care sunt potrivite atât de mărțișor, cât și de 8 martie sunt florile și accesoriile, fie că alegi bijuterii, o geantă sau o eșarfă. Dacă știi că folosește un anumit parfum sau preferă un anumit brand, poți merge la sigur cu produse din această gamă. Florile au un rol foarte important pentru că înfrumusețează cadoul. Profită de începutul primăverii și alege flori viu colorate și frumos parfumate.

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce ar trebui să alegeți balustrada de inox pentru casa dvs!

Read Next

Tipuri de cuptoare importante într-o bucătărie profesională oferite de Conti Grup

Most Popular