O mică “excursie” în bucătăriile profesionale ar putea fi extrem de interesantă pentru clienţi, dar şi satisfăcătoare şi edificatoare pentru cei care nu au cunoştinţe în acest sens. În bucătăriile profesionale, cuptoarele sunt nelipsite, iar din gamă de echipamente HoReCa din oferta ContiGrup se pot alege modelele perfecte de cuptoare performante, pe care bucătării le vor folosi în mod corespunzător pentru a obţine preparate gătite în mod uniform şi atât cât este necesar. Bineînţeles, alegerea tipului de cuptor potrivit se va adapta specificului meniului, dar important este că bucătăria să fie dotată cu funcţii specifice, cu metode inovative, eficientă şi performanţă crescute.
Cele mai importante tipuri de cuptoare profesionale nelipsite afacerilor din domeniul HoReCa
Varietatea de tipuri de cuptoare profesionale poate fi extrem de derutantă pentru client, care nu ştiu dacă trebuie să aleagă modele pe gaz sau electrice, dotate cu diferite funcţii sau accesorii. Cele mai importante tipuri de cuptoare profesionale nelipsite din bucătăriile afacerilor HoReCa sunt:
· cuptoarele pentru pizza – acestea sunt echipamente indispensabile din bucătăriile în care se găteşte pizza şi la care clienţii apelează. Cele mai bune cuptoare pentru pizza sunt cele care asigură o coacere uniformă a aluatului şi care conferă un control precis al temperaturii, fiind dotate cu un sistem de deschidere a uşilor profesional, un panou de control uşor de utilizat, un termometru digital, precum şi un interval de temperatură situat între 50 şi 500 de grade C;
· cuptoarele de patiserie – acestea sunt foarte importante pentru afacerile în care se gătesc asemenea produse de patiserie. Cele mai bune cuptoare sunt cele care sunt dotate cu mai multe tăvi, cu mai multe elemente de încălzire, cu funcţii de umidificare şi convecţie cu aburi, care dispun de control electronic sau digital şi care pot fi programabile;
· cuptoarele de gastronomie – acestea sunt foarte importante pentru că sunt versatile, au numeroase programe, funcţii de gătit, pot fi folosite pentru a prepara fripturi, legume şi alte preparate ce necesită coacere;
· cuptoarele cu microunde de mare capacitate, profesionale, care trebuie să fie uşor de folosit, programabile, să folosească mai multe generatoare de microunde, să memoreze cât mai multe programe şi să aibă putere mare de intrare.
Cuptoare profesionale electrice sau pe gaz?
Pentru a alege modelul de cuptor potrivit, este necesar ca potenţialii cumpărători să ia în calcul combustibilul folosit. Există pe piaţă, aşadar, diferite cuptoare pe gaz sau electrice, profesionale, iar reprezentanţii companiilor trebuie să cunoască avantajele fiecărui tip de electrocasnic în parte.
Cuptoarele profesionale pe gaz au avantajul că:
Cele mai citite articole
· se încălzesc repede;
· nu usuc mâncarea;
· sunt uşor de folosit;
· nu sunt afectate în cazul unei pene de curent.
Cuptoarele profesionale electrice au avantajul de a:
· coace rapid şi în mod uniform preparatele;
· putea fi controlată eficient temperatura;
· fi prevăzute cu funcţii suplimentare;
· se monta şi de a se curăţa uşor pentru că au şi funcţii de autocurăţare.