Ce presupune recuperarea după implant

Implantul dentar implică o procedură chirurgicală care este realizată sub anestezie însă nu înainte de un consult complet al pacientului şi de un plan bine stabilit de intervenţie. Ca orice altă operaţie, un implant dentar implică şi o perioadă de recuperare după implant dentar, în care pacientul trebuie să respecte clar toate indicaţiile primite de la specialişti. Persoanele care respectă cu stricteţe planul de recuperare primite în cabinetul stomatologic, se vor bucura de un real succes al intervenţiei, fără efecte nedorite.

Recuperare după implant dentar fără durere

Un implant dentar pus într-un cabinet stomatologic bun nu implică durere şi ţine cam 20 de minute pe dinte. În cazul restaurării complete este vorba de două sau trei ore. După ce are loc intervenţia efectul de amorţire impus de anestezie va trece treptat. Cu toate acestea, chiar dacă este vorba despre o intervenţie chirurgicală, implanturile nu dor, însă este vorba despre un disconfort care se va simţi în primele zile. Este recomandat ca pacientul să nu mănânce nimic până în momentul în care acantestezia a trecut complet pentru a evita muşcarea obrazului sau a buzelor.

Medicamentele recomandare într-un cabinet stomatologic ajută pentru durere

Este recomandat să fie luate doar medicamentele prescrise într-un cabinet stomatologicşi nu automedicaţia. Ţinând cont de complexitatea cauzei, medicul poate să prescrie analgezice pentru durere sau alte medicamente pentru a preveni infecţia.

Cele mai citite articole

Dacă apar hematoame sau umflături şi vânătăi de cele mai multe ori ajută compresele reci care se aplică pe zona în care se află implantul. Inflamaţia poate să fie totodată o reacţie normală pe care organismul o are în urma unei intervenţii de genul acesta, însă sunt şi persoane care nu au astfel de efecte. Compresele sunt cea mai bună metodă pentru combaterea inflamaţiilor locale şi nu sunt contraindicate. Hematoamele se retrag singure după cel mult 10 zile.

Igiena orală pentru recuperare după implant dentar

Medicul va recomandă ca în perioada de recuperare după implant dentarpersoana să clătească gura cu substanţe cu rol antiseptic. Rolul acestor substanţe este de a calma dar şi de a elimina bacteriile. După fiecare intervenţie este normal să nu poată fi folosită periuţa de dinţi o vreme şi ulterior se va folosi periuţa la intensitate mai mică. Igienizarea optimă se face prin clătirea utilizând ape de gură cu rol antiseptic.

Alimentaţia în perioada de recuperare după implant dentar

După ce a fost pus implantul dentar este ideal ca pacientul să nu mănânce nimic până când anestezia a trecut. Specialiştii care lucrează în cabinetul stomatologic recomandă ca alimentaţia să fie una care să se bazeze în special pe alimente lichide sau moi. De asemenea, sunt preferate în general alimentele pasate mai degrabă decât alimentele fierte, care au o consistenţă cât mai uşoară.

Se recomandă evitarea băuturilor reci sau foarte calde, a alimentelor extrem de dure şi a celor acide cum ar fi cafeaua şi ceaiul negri, care de altfel pot să păteze dinţii naturali, dar şi implanturile dentare, un efect nedorit de cei mai mulţi pacienţi.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum închiriezi mobilierul potrivit pentru un amplasament temporar de birou

Read Next

5 Cadouri inspirate pentru femeia din zodia berbec

Most Popular