stirile addsite logo

Ce șanse are Casper Ruud să câștige US Open 2023? Norvegianul, eliminat prematur la Wimbledon

Norvegianul Casper Ruud, în vârstă de 25 de ani, este unul dintre cei mai apreciați tenismeni de pe tabloul ATP, în prezent. Cu toate acestea, el a avut parte de câteva momente dificile în 2023. 

Turneul de la US Open îi poate oferi șansa unei revanșe de poveste. Există unele argumente care îl recomandă pe Ruud pentru un succes istoric, însă bookmakerii nu îl consideră a fi parte din grupul principalilor cinci favoriți la victoria finală.

Casper Ruud, câștigător la US Open 2023? Ce spun cotele

În data de 11 septembrie 2022, Casper Ruud dădea piept în finala US Open cu spaniolul Carlos Alcaraz. Din păcate pentru norvegianul care, la acea vreme, avea 24 de ani, rezultatul nu avea să fie unul care să îi adică bucurie. 

Mai exact, Ruud era învins în patru seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6, 6-3 și pierdea finala cu numărul 142 de la Flushing Meadows. Ediția cu numărul 143 îi poate oferi lui Ruud o nouă șansă la un succes în cadrul unui turneu de Grand Slam.

În 2023, Ruud a fost foarte aproape de o astfel de reușită la Roland Garros, acolo unde a ajuns până în finală și i-a oferit lui Djokovic o opoziție puternică. Ruud a pierdut, totuși, cu 7-6, 6-3, 7-5 și a ratat șansa de a câștiga cel mai important turneu desfășurat pe zgură.

La Wimbledon, Ruud a fost eliminat foarte rapid din competiție. El a pierdut în turul doi, împotriva britanicului Liam Broady, clasat doar pe locul 142 în ierarhia ATP. Surpriza a fost una colosală, având în vedere diferența de statut dintre cei doi jucători.

Cele mai citite articole

Casper Ruud este pe locul 4 în ierarhia ATP și era cel de-al patrulea favorit și al turneului londonez, însă a fost învins de Broady la capătul unui meci excepțional. Scorul final a fost 4-6, 6-3, 6-4, 3-6, 0-6. 

Există, așadar, semnale care arată că Ruud este capabil să realizeze performanțe excelente, dar și dovezi că norvegianul poate să eșueze lamentabil. Cu toate acestea, poate părea surprinzător scepticismul bookmakerilor cu privire la Ruud.

Cota sa pentru un succes final la US Open 2023 este una uriașă, de 17,00! Dacă ai încredere că Ruud poate face surpriza și își poate lua renvașa pentru finala pierdută în 2022, plasează acum un pariu pe tenis și profită de cota care poate să fie schimbată până la startul competiției din acest an.

Favoritul numărul 1 al competiției este, în mod detașat, Novak Djokovic. Sârbul în vârstă de 36 de ani are cota 1,91 pentru un nou succes la Flushing Meadows și încă un turneul de Grand Slam câștigat în 2023. 

Djokovic are în palmares 23 de titluri de Grand Slam, iar un potențial titlu la Wimbledon în cadrul competiției aflată încă în desfășurare, la data redactării articolului, l-ar putea duce chiar la cota 24. 

În concluzie, turneul US Open 2023 se anunță a fi unul foarte atractiv, mai ales pe tabloul masculin. Acolo vor lupta, pe lângă Djokovic și Ruud, și Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz, campionul en-titre, sau Nick Kyrgios. Urmărește fiecare meci și plasează cu responsabilitate pariuri pe favoriții tăi!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Top 5 destinații gourmet din Europa, ideale pentru vacanțe pline de savoare

Read Next

Parcarea privată: Cum să ai o afacere inovatoare într-o piață aglomerată

Most Popular