stirile addsite logo

Ce trebuie să ştii dacă vrei să investeşti într-o casă modulară

Casele modulare au început să fie din ce în ce mai populare, în mare parte datorită avantajului construirii facile, în foarte puțin timp. Acest lucru înseamnă că de cele mai multe ori, construcțiile de acest tip pot fi date în exploatare foarte rapid, lucru care se reflectă în consumul de resurse financiare și timp. Iată însă ce ar trebui să știi dacă iei în calcul să investești într-o casă modulară și îți dorești să fii foarte bine informat.

Casele modulare sunt realizate din elemente prefabricate

Elementele prefabricate nu sunt o noutate pe piața construcțiilor, însă iată că acestea revin în prim plan prin prisma faptului că oferă asamblarea rapidă a construcției. Practic prefabricatele sunt elemente preturnate, care sunt transportate în șantier, urmând a fi montate sub forma construcției dorite. Acest lucru nu exclude  celelalte operațiuni de construire, drept pentru care ar trebui să ai în vedere faptul că îți va fi necesar un furnizor de materiale de construcții precum Mathaus, care să îți ofere restul de elemente în timpul necesar, alocat proiectului.

Casele modulare pot fi amplasate aproape oriunde

Ca în cazul oricărei alte clădiri, este nevoie de un studiu geotehnic realizat asupra solului, pentru a fi aleasă soluția constructivă a fundației. O dată aleasă această fundație, care să asigure stabilitatea și rezistența construcției, se poate trece la îmbinarea elementelor prefabricate. 

Lejeritatea punerii în operă a acestor elemente de construcții oferă avantajul de a amplasa construcțiile aproape oriunde, indiferent că îți dorești o casă la munte sau la mare, sau o casă într-o zonă liniștită, departe de zgomotul orașului. 

Construcțiile modulare nu depind de condițiile meteorologice

Cele mai citite articole

Spre deosebire de construcțiile realizate prin turnarea în șantier a betonului, construcțiile realizate din beton prefabricat au avantajul de a fi turnate în matrițe în fabrici speciale, drept pentru care nu sunt importante condițiile meteorologice. 

Construcțiile modulare sunt moderne și sigure

Construcțiile modulare sunt construcții care aduc ideea de nou pe piața construcțiilor, fiind cel mai adesea case care se pot personaliza în funcție de dorințele beneficiarilor. Este important de știut faptul că proiectul tehnic pare să fie mai ușor de realizat pentru aceste tipuri de construcții, dar și punerea în operă este mai facilă, date fiind condițiile de lucru mai puțin restrictive.

Construcțiile modulare sunt rezistente la cutremur

Cu siguranță te întrebi dacă o astfel de casă modulară este sau nu rezistentă în cazul mișcărilor seismice. Îmbucurător este faptul că da, elementele prefabricate rezistă foarte bine la cutremur, însă ar trebui să știi că din acest punct de vedere construcțiile din zidărie de cărămidă plină sau BCA s-ar putea să aibă caracteristici mai bune de rezistență. Practic acest lucru este demonstrat doar la nivel de modelare experimentală, deoarece nivelul seismicității în țara noastră nu a crescut semnificativ, drept pentru care datele relevante sunt destul de puține pentru a face o analiză corectă a situației. 

Construcțiile modulare au costuri mai reduse

Deoarece totul este redus, de la timp la materiale de construcție, este normal ca și costurile finale să fie mai mici decât în cazul caselor tradiționale. Acest lucru este avantajos, mai ales pentru persoanele care optează pentru achiziția locuințelor prin credite, mai ales că aceste tipuri de construcții sunt asigurate și admise ca fiind eligibile pentru creditare. 

Construcțiile modulare sunt foarte avantajoase, mai ales că oferă o alternativă comodă la lucrările greoaie și anevoioase care grevează adesea șantierele în care se execută lucrări de construire cu beton turnat. Totuși, chiar și acestea au rolul lor, deoarece în cazul blocurilor de locuințe se pretează cu mult mai bine monolitizarea decât montarea elementelor prefabricate. Elementele modulare însă pot ajunge să fie construcțiile viitorului, mai ales la nivelul extinderii pieței de construcții de locuit. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Acte de care ai nevoie pentru a obține registrul unic de control

Read Next

Cum să-ți cumperi articole vestimentare premium cu mai puțini bani

Most Popular