Ce trebuie să știți despre reciclarea uleiului?

Este posibil să nu știți că uleiul uzat trebuie reciclat. Cu toate acestea, trebuie să luați la cunoștință faptul că uleiul nu poate fi reciclat în același mod în care reciclați celelalte bunuri. Uleiul de motor rămas sau deja folosit poate fi reutilizat pentru alte scopuri.

Deoarece uleiul este o substanță atât de prețioasă, acesta ar trebui conservat. Eliminarea necorespunzătoare a acestuia poate provoca efecte negative mediului înconjurător și poate împiedica eforturile de compostare. Compostarea reprezintă un proces natural de descompunere și modificare, prin care materia organică este alterată de bacterii, ciuperci sau viermi, fiind schimbată ulterior în compost.

Cum se gestionează uleiul utilizat?

Cel mai bun mod de gestionare a uleiului uzat este contactarea unei companii autorizate pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de ulei, care să dețină viza anuala autorizatii de mediu. Dacă dețineți o afacere care elimină o cantitate constantă de ulei uzat, este foarte important să aveți contract cu un furnizor de astfel de servicii.

Dacă nu luați măsurile corespunzătoare atunci când eliminați uleiul, acesta are un impact negativ asupra mediului înconjurător.

În situația în care agenții economici introduc pe piața din România uleiuri sintetice, semisintetice sau minerale, realizează activități de producție în concordanță cu obiectul de activitate sau activități de import și achiziții intracomunitare de uleiuri este obligatorie depunerea unor declarații AFM.

Cele mai citite articole

Important de menționat este faptul că societățile comerciale care achiziționează ulei sunt obligate să întocmească raportarea semestrială conform prevederilor Hotărârii nr. 235/2007 pentru uleiuri, dar și pentru filtrele de ulei. Agenții economici care generează uleiuri uzate trebuie să realizeze o evidență în privința gestiunii acestora în concordanță cu reglementările de mediu, fiind obligați să garanteze valorificarea sau îndepărtarea cantității generate.

Beneficiile reciclării uleiului utilizat

Când doriți să eliminați corect uleiul uzat, trebuie să implementați mai multe măsuri privind întregul proces de reciclare. Ele privesc separarea uleiului de celelalte deșeuri și introducerea lor într-un coș sau container special. După umplerea acestui container, puteți contacta un specialist pentru a debarasa uleiul folosit.

Beneficiile reciclării uleiului uzat vor ajuta la oprirea poluării solului și a apelor și vor economisi uleiul pentru reutilizare. Uleiul de motor preia numeroase impurități, acesta fiind curățat doar prin procese unice.

Dacă dețineți o companie care elimină uleiuri industriale în urma activității desfășurate, necesitatea reciclării este evidentă.

Reciclarea uleiului uzat este una dintre modalitățile excelente de reducere a nivelului de poluare a ecosistemelor. Ca sursă de energie, uleiul uzat este mai eficient deoarece acesta arde mai repede și cu mai puțin fum.

Reciclarea uleiului uzat înseamnă că nu va fi nevoie să extragem atât de mult țiței din pământ. Asta înseamnă că pământul nu va fi supus la stresul provocat de activitățile care au loc pentru a extrage mai mult petrol din pământ. Reutilizând uleiul, vom fi capabili să menținem solul și apa curate și productive.

Cele mai citite articole

Read Previous

Unde poate căuta o companie mică bani pentru a-și îmbunătăți cash flow-ul?

Read Next

Cum îți asiguri stabilitatea financiară când lucrezi pe cont propriu

Most Popular