stirile addsite logo

Unde poate căuta o companie mică bani pentru a-și îmbunătăți cash flow-ul?

Dacă ești antreprenor și ai un business la început de drum sau un pfa, cu siguranță te confrunți cu multe provocări în fiecare zi. Una dintre ele este căutarea constantă de noi clienți. Când reușești ca să obții comenzi suplimentare, apar noi probleme. Cea mai importantă dintre ele este aceea referitoare la încasarea facturilor. Emiți o factură și aștepți plata timp de săptămâni sau chiar luni. Cum poți să reduci timpul de așteptare? Apelând la factoring. Este o soluție modernă de a obține cash rapid!

Este cea mai bună opțiune pe care o poate lua în calcul un antreprenor aflat în situația limită în care îi lipsesc resursele financiare pentru operațiunile curente ale afacerii sale.

Din păcate, micii antreprenori sunt aceia care ajung cel mai adesea la propriile buzunare și își folosesc economiile personale atunci când este o situație de criză cu afacerea lor. Iar asta poate conduce pe termen mediu la faliment pe ambele planuri: de business și personal.

O alternativă viabilă pentru ei este împrumutul pentru investiții. Cu toate acestea, nu fiecare afacere îndeplinește numeroasele cerințe pentru obținerea finanțării de la o bancă. Pentru astfel de companii, există factoringul online, o bună posibilitate de a obține numerar fără bătăi de cap. 

Chiar și antreprenorii care obțin o decizie negativă de la bancă pot utiliza serviciile de finanțare ale facturilor apelând la o firmă de factoring. Totul are la bază cesiunea de creanță.

Factoringul este o formă de finanțare mult mai accesibilă pentru micii întreprinzători. Deducerea este mai simplă, iar banii pot fi primiți în contul tău mult mai repede. 

Iată doar câteva exemple de companii care nu au nicio șansă să obțină un împrumut bancar sau pot avea mari probleme cu acesta, chiar dacă îl obțin, dar care pot beneficia ușor și rapid de servicii de factoring online. 

  1. Afacerile cu risc ridicat cauzat de pandemia de coronavirus

Fiecare bancă are propria sa politică de credit. Experții bancari calculează riscul mai ales dacă vorbim de business-urile mici. Mai mult decât atât, în 2020, instituțiile bancare au înăsprit criteriile de acordare a finanțării, iar creditele au devenit și mai dificil de accesat. 

Sectoarele considerate deosebit de riscante în această perioadă de criză sunt: turismul și divertismentul, ca să nu mai vorbim de domeniul horeca.

  1. Startup-urile, afaceri de viitor care pot beneficia de factoring

Cele mai citite articole

Pentru a obține un împrumut bancar, trebuie să aduci un vraf de acte și să aștepți uneori foarte mult decizia (care poate fi pozitivă dar, de cele mai multe ori, negativă). Pentru o afacere care tocmai își începe activitatea pe piață, nu are un istoric de creditare și nici mulți parteneri de afaceri sau clienți. 

Factoringul este cel mai simplu mod de a obține finanțare, deoarece un antreprenor, oricât de mică ar fi afacerea sa, obține cash chiar de la prima factură emisă, dar care are un termen lung de plată.

  1. Firmele care au datorii mici pe care temporar nu le pot achita

Factorizarea poate fi utilizată chiar și de companiile care au datorii mici rezultate din întârzieri în achitarea datoriilor. Este vorba, de exemplu, despre rambursarea cu întârziere a ratelor de împrumut sau leasing, precum și de restanțele la Fisc. Astfel de entități nu se pot baza pe o decizie de credit bancar pozitivă. 

Însă, dacă aplică online la o firmă de factoring, au șanse reale de a obține finanțarea de care au nevoie (într-o anumită limită clar stabilită de la bun început). Pentru factor, ceea ce contează cel mai mult este relația pe care o anumită companie o are cu contractanții săi și facturile emise acestora.

  1. Firmele care nu generează (temporar) profit 

Creditele bancare acordate unor companii cu pierderi sau care nu obțin profit sunt extrem de dificil de obținut, de cele mai multe ori chiar imposibil. Și, dacă nu ai fonduri pentru a plăti datoriile curente, chiar este o mare problemă ce poate conduce la faliment.

Cu toate aceste impedimente, finanțarea prin factoring este disponibilă și entităților care nu generează profituri și au venituri neregulate. Factorizarea este prin definiție un mijloc de îmbunătățire a lichidității financiare. 

În cazul factoringului, nu există nicio cerință de a avea un istoric de credit adecvat. Factoringul diferă de credit prin faptul că nu există nicio întrebare referitoare la alte datorii. În calitate de antreprenor, nu vei împrumuta bani de la factor, ci doar vei accelera procesul de obținere al unor  bani pe care i-ai câștigat deja (conform facturilor deja emise, dar care au termene de plată lungi).

Ai solicitat deja un împrumut bancar, dar ai primit o decizie negativă? Sau poate pur și simplu nu vrei să te complici cu băncile și ai nevoie urgentă de bani pentru a-ți îmbunătăți lichiditatea financiară? Contactează o firmă de factoring și vei primi toate detaliile de care ai nevoie!

Recomandarea noastră? Completează formularul de contact de pe site-ul www.instantfactoring.com și poți încasa banii de care ai nevoie în maxim 24h!

Cele mai citite articole

Read Previous

Suporții pentru biciclete – diferite modele pentru luat bicicleta cu tine în mașină

Read Next

Ce trebuie să știți despre reciclarea uleiului?

Most Popular