stirile addsite logo

Cele 5 secrete prin care îți ajuți copilul să se concentreze mai bine

O problemă destul de răspândită printre copii este aceea a concentrării, întrucât micuților le poate fi dificil să își mențină atenția asupra unui lucru pe o perioadă mai lungă de timp. Odată ajuns la grădiniță sau la școală, acest lucru poate deveni un adevărat obstacol, iar cel mic poate descoperi că îi este dificil să țină pasul. Iată cum poți să îi stimulezi mintea celui mic și să îl ajuți să se concentreze mai bine.

1.O mai bună concentrare prin joacă

Un mod foarte bun de a-i pune mintea la contribuție copilului este de a apela la joacă. Astfel, vei aborda o activitate care acestuia îi va fi pe plac și vei evita ca atenția să îi fie distrasă. Există multe jucării pentru copii sau jocuri interactive care să îi stimuleze mintea micuțului într-un mod cât mai creativ. 

Alegând un joc care să îl facă pe copil să gândească, îl vei obișnui să se concentreze asupra unei activități. Astfel, îi va fi mult mai ușor să își petreacă mai mult timp asupra unei sarcini fără să se întrerupă sau fără ca atenția să îi fie distrasă de diferiți factori.

2.Menține cât mai viu interesul copilului

De foarte multe ori, părinții își forțează copiii să ia parte la diferite activități care nu sunt deloc pe placul celor mici. Deși pare o metodă bună de a-l obișnui să fie mai responsabil, aceasta nu ajută, de fapt, la sporirea puterii de concentrare. 

Din contră, dacă micuțul nu este interesat de ceea ce face, îi va fi mult mai greu să fie atent. Asigură-te că îi menții mereu interesul cât mai viu și că nu îl obligi să facă ceea ce nu îi place. Astfel, se va obișnui mai ușor să fie atent la sarcinile sale.

3.Nu îl lăsa pe cel mic să facă mai multe lucruri în același timp

Cele mai citite articole

Multitaskingul poate fi o adevărată provocare chiar și pentru un adult, așa că este dificil ca un copil să poată fi concentrat asupra mai multor sarcini. De aceea, cea mai bună strategie pentru a-l ajuta pe cel mic este să te asiguri că nu va face mai multe lucruri deodată.

Dacă va învăța că sarcinile trebuie rezolvate pe rând, lucrurile vor deveni mult mai ușoare. Astfel, el va putea să își dedice toată atenția către un singur centru de interes și, la final, va avea rezultate mult mai bune.

4.Creează un ambient potrivit

În momentul în care copilul își face temele, cel mai bine este să nu fie deranjat, pentru a te asigura că este complet atent la ceea ce are de făcut. Asigură-te că acesta nu are în jur factori care îi pot distruge concentrarea, precum televizorul, telefonul sau posibile jocuri. Îi poți promite că se va putea juca după ce își termină sarcinile, dacă le va realiza în mod corect.

5.Menține un spațiu cât mai organizat

Dezordinea poate fi un adevărat inamic al concentrării, deoarece copilului îi poate fi greu să se concentreze dacă lucrurile sunt dezorganizate în jurul său. Pentru a nu avea distrageri, amenajează-i copilului un spațiu de lucru special. Acesta ar trebui să conțină un birou, pe care să se afle doar lucrurile de care acesta are nevoie pentru studiu, precum cărți, caiete, creioane sau pixuri.

Problemele de concentrare sunt comune printre cei mici, în special la o vârstă mai fragedă. Totuși, învățându-l pe cel mic să fie responsabil și antrenându-i mintea, acestuia îi va fi mai ușor să își îndeplinească sarcinile. De asemenea, îl poți ajuta și amenajându-i un spațiu numai al său, foarte bine organizat și lipsit de distrageri.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum poți alege cea mai bună şcoală de şoferi din capitală?

Read Next

Pașii necesari pentru înființarea și gestionarea unui magazin online

Most Popular