stirile addsite logo

Cele mai eficiente soluții pentru refacerea danturii

Orice fel de problemă dentară poate avea un impact asupra aspectului și funcționalității danturii și, în cele din urmă, asupra încrederii de sine. Atunci când suferi de diverse afecțiuni dentare sau pur și simplu dinții tăi nu arată exact cum ți-ai dori, nu te simți foarte confortabil zâmbind. 

Însă, acesta nu este un capăt de lume. Poți apela la diverse tehnici de refacere a danturii, astfel încât să ai din nou un zâmbet frumos și, cel mai important, funcțional. Iată care sunt aceste proceduri care te vor ajuta să ai din nou o dantură perfectă.

Implantul dentar

O problemă majoră a cavității bucale o reprezintă, desigur, lipsa dinților. Această problemă nu este numai una de ordin estetic, ci te împiedică și din a-ți folosi dantura așa cum ar trebui. Dinții lipsă pot duce la resorbție osoasă, la o masticație necorespunzătoare și, automat, la probleme digestive, precum și, în cele din urmă, la destabilizarea dinților vecini și la pierderea lor.

Din fericire, poți rezolva această problemă prin implanturi dentare. Acestea au rolul de a înlocui dinții pierduți și de a permite danturii să funcționeze la fel ca înainte. În funcție de numărul de dinți pierduți, poți apela la mai multe tipuri de implanturi.

Pentru început, avem implantul clasic, care poate înlocui dinți individuali, compus dintr-o rădăcină artificială din titan, un bont protetic și o coroană dentară, care va imita perfect aspectul unui dinte natural. Pentru a înlocui complet o arcadă cu dinți ce nu mai pot fi salvați, se inserează 4 sau 6 implanturi pe fiecare arcadă, iar acestea vor sprijini o proteză fixă. Află mai multe despre implantul dentar de la Denttaglio.

Coroana dentară

Cele mai citite articole

Coroanele dentare fac parte atât dintr-un implant dentar, dar pot fi aplicate și individual, deasupra unui dinte natural bolnav care își va păstra rădăcina naturală. Coroana este realizată din materiale ceramice și arată exact ca un dinte adevărat. Ea poate fi realizată conform măsurătorilor digitale, astfel încât să aibă dimensiunea potrivită și să se poată integra în cavitatea bucală.

Aplicarea coroanelor dentare se recomandă atunci când dinților le-a fost afectat aspectul și funcționalitatea. Acest lucru poate fi datorat unor carii, dar și unor fracturi și traumatisme care au lăsat dintele neutilizabil. În aceste situații nu este nevoie ca dintele să fie extras, deoarece o coroană îi poate reda atât aspectul natural, cât și funcțiile sale obișnuite.

Fațetele dentare

Chiar dacă nu ai probleme dentare majore, este posibil să nu fii mulțumit de dantura ta și să îți dorești o refacere a acesteia. Chiar și dacă există un singur dinte cu un aspect problematic, există o soluție în acest sens – fațetele dentare. Acestea sunt foițe subțiri din ceramică aplicate direct pe suprafața dinților, cu sau fără șlefuire.

Acestea au doar rol estetic și sunt recomandate doar în acest sens, nu și dacă dantura nu funcționează corespunzător sau dacă suferi de diverse afecțiuni dentare. Așadar, ele pot fi aplicate doar pe dinții sănătoși. Dacă nu ești mulțumit de nuanța dinților tăi sau aceștia prezintă fisuri ușoare, mici anomalii de dimensiune sau de poziționare, fațetele sunt soluția potrivită pentru tine.

Orice fel de problemă a danturii are rezolvare. Chiar și dacă îți lipsesc dinți, aceștia sunt foarte afectați sau pur și simplu nu ești pe deplin mulțumit de aspectul danturii tale, poți găsi o soluție pentru refacerea zâmbetului. Spune-i medicului stomatolog ce problemă ai și, împreună, veți găsi cea mai potrivită modalitate de a o rezolva.

Cele mai citite articole

Read Previous

Importanța consultului ginecologic anual: de ce trebuie să mergi periodic la medic?

Read Next

Cum scapam de imperfectiunile fetei în functie de tipul de ten

Most Popular