stirile addsite logo

Cum alegem o culegere de limba romana clasa a V-a?

Cum alegem o culegere de limba romana clasa a V-a?

De-a lungul anilor au fost publicate numeroase culegeri de limba romana pentru a ii ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine materia predata la scoala, dar si pentru a aplica cunostiintele dobandite in timpul curusurilor.

Multi parinti se plang de faptul ca manualele din scoli nu au destule exercitii pentru a ii ajuta pe copii sa aprofundeze cunostintele. Asadar, mai multe edituri au luat in considerare nemultumirile parintilor si au publicat culegeri de exercitii. Intrebarea multor parinti ramane: cum alegem cea mai buna culegere romana clasa 5?

Sfaturi utile pentru a alege o culegere romana clasa 5

Datorita modului de prezentare diferit al exercitiilor, parintii pot alege o culegere care sa se preteze stilului de invatare al copilului. Pentru inceput acestia trebuie sa stie exact care sunt afinitatile elevului, dar si punctele tari si slabe ale modului de invatare al acestuia. In cazul in care copilul este pasionat si prefera literatura in locul exercitiilor de gramatica, parintele ar putea alege o culegere cu exercitii care se bazeaza pe texte literare. In acest fel elevul va intelege mult mai bine teoriile legate de gramatica prin intermediul literaturii. Pe piata din Romania au fost publicate numeroase culegeri care sunt in conformitate atat cu stilul de lucru al copilului, cu cerintele parintilor si profesorilor, dar si cu programa scolara.

O culegere de romana clasa 5 este recomandat sa fie aleasa si in functie de preferintele copilului. In momentul in care elevul este pasionat de romana va sti cu siguranta cum sa isi aleaga culegerile potrivite.

Cele mai citite articole

Un alt criteriu care poate fi luat in calcul atunci cand un parinte alege culegerea de limba romana este si aspectul acesteia.  Culegerea trebuie sa aiba un aspect vesel, sa fie folosite culori vii si sa contina imagini mari si clare care sa fie corelate cu informatiile si exercitiile prezentate. De altfel, paginile nu trebuie sa contina foarte multe exercitii, iar teoriile prezentate trebuie sa fie scurte si clare. Totusi, exercitiile trebuie sa fie de mai multe tipuri si forme, cum ar fi tabele, file de jurnal sau spatii pentru desenat. Spatiile dintre exercitii trebuie sa fie mari, astfel incat elevul sa poate sa scrie raspunsurile.

In ceea ce priveste exercitiile unei culegeri, acestea trebuie sa fie formulate cat mai clar, sa fie corecte si concise, dar si sa fie gradate, incepand cu cele mai simple. De altfel, unele exercitii nu trebuie sa fie bazate doar pe teorie si lectiile predate in clasa, ci pot sa fie si de tip practic care sa puna la incercare creativitatea celor mici. Parintii pot opta si pentru culegeri care au exercitii prezentate sub forma unui joc sau care se bazeaza pe viata reala a elevilor.

Cel mai important criteriu care trebuie luat in calcul atunci cand un parinte achizitioneaza o culegere pentru copilul sau, este ca exercitiile sa fie in conformitate cu programa scolara. Gradul de dificultate al exercitiilor trebuie sa fie in functie de specificul clasei careia ii este destinata culegerea. Exercitiile destinate clasei a V-a sunt formulate intr-un mod diferit comparativ cu cele destinate clasei a VIII-a. De altfel, culegerea trebuie sa reprezinte un sprijin in procesul de invatare, atat pentru elev cat si pentru profesor, iar exercitiile oferite trebuie sa fie clare, concise si sa se bazeze pe programa scolara.

Pentru a alege cea mai buna culegere limba romana clasa 5, parintii pot sa ceara si sfatul profesorului astfel incat sa se asigure ca au cumparat ceea ce trebuie pentru copilul lor. Profesorul este cel care stie cel mai bine care este capacitatea elevului si ce poate acesta sa faca si nu va ezita sa ofere parintilor informatii si recomandari in acest sens.

Elevii care isi manifesta pasiunea pentru o materie, de obicei cerceteaza singuri si stiu exact ce trebuie sa faca si cum trebuie sa isi aleaga manualele si culegerile de exercitii, de aceea este recomandat parintilor sa caute in magazinele online cartile pe care acesti elevi le solicita. De asemenea, atunci cand profesorii sunt cei care solicita caiete de exercitii, manuale si culegeri este recomandat ca parintii sa tina cont de sfaturile si de sugestiile lor, deoarece acestea au fost alese pentru a veni in ajutorul elevului si pentru a il determina sa invete mai usor si mai eficient, cu rezultate atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce trebuie să ții cont când alegi un depozit

Read Next

Coronițe dentare: cum pot fi salvați dinții cariați ai copiilor noștri cu ajutorul acestora?

Most Popular