stirile addsite logo

Cum alegi buchetul de flori perfect pentru nuntă? Specialiștii Maison D’or îți spun principalele aspecte la care trebuie să fii atentă

Buchetul de mireasă este accesoriul principal pe care aceasta îl poartă în ziua nunții. Aspectul, culorile și designul lui sunt definitorii pentru imaginea de ansamblu al mireselor, completând-o și armonizând-o în același timp. Pentru a face o alegere inspirată, ține cont de culori, dar și de florile disponibile în sezonul în care ai tu nunta. Dacă nu vrei să petreci mult timp prin florării, poți alege livrare flori online la domiciliu, serviciu disponibil la floraria Maison D’oR.

Alegerea culorilor potrivite pentru buchetul de mireasă

Alegerea culorilor buchetului de mireasă este cel mai dificil și în același timp cel mai frumos pas. Culorile din buchet trebuie să completeze rochie, mai ales dacă aceasta este alba. Totodată, pe lângă aspect trebuie să ții cont și de anotimpul în care are loc marele eveniment. Astfel, dintre toate vara este anotimpul cel mai variat, iar buchetul de mireasă se poate bucura de o gamă foarte largă de culori. Iarna culoarea predominantă este albul, primăvara se poartă culorile pastelate, iar toamna poți încerca nuanțe de roșu, violet sau portocaliu.

Alegerea florilor în funcție de sezon.

Alegerea tipurilor de flori trebuie să facă referință la trei lucruri: preferința personală, tema culorii nunții tale și perioada din an în care are loc. Unele flori sunt sunt disponibile tot anul, așa că este bine să alegi florile în funcție de sezon. Calele sunt flori care simbolizeaza eleganță și puritatea, în timp ce bujori sunt asociați cu romantismul, frumusețea și echilibrul sufletesc. De asemenea, e bine să știi că florile roz sunt unul dintre cele mai puternice simboluri ale feminității, tandreței și a grației.

Buchetul de mireasă personalizat

Cele mai citite articole

La fel de importantă este și amprenta personală pe care o pui asupra buchetului de mireasă. Încearcă să incorporezi flori care ar putea avea  o anumită semnificație pentru tine. Dacă vei ține cont de tradiția conform căreia în ziua nunții trebuie să porți ceva vechi, ceva nou, un lucru împrumutat și ceva albastru, stabilește cu designerul floral să-ți adauge în buchet unul dintre aceste obiecte, cel mai mic și cel mai reprezentativ. Spre exemplu, brosele arată perfect și sunt un mod inedit de a termina mânerul unui buchet de mireasă.

De asemenea,  miresele nonconformiste aleg în loc de buchetul de mireasa o floare reprezentativă sau una exotică, mai puțin cunoscută.

Atunci când alegi buchetul de mireasă te poți consulta cu persoanele apropiate ție cum sunt mama sau prietenele tale sau te poți inspira din reviste. Alegerea finală îți aparține, iar pentru a alege un buchet perfect, trebuie să optezi pentru unul care să te reprezinte în totalitate. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Infografic – Importanța lămpilor UV în asigurarea sănătății

Read Next

Cum să cheltui mai puţin pe alimente: 4 sfaturi pentru cumpărături

Most Popular