stirile addsite logo

Cum alegi rochia potrivită pentru forma corpului tău

Dacă îți plac rochiile și vrei să le porți în cât mai multe combinații, merită să introduci modele noi în garderobă. Indiferent de model, rochiile sunt articole feminine și potrivite pentru orice ocazie. Cu toate acestea, merită să ții cont de forma corpului tău atunci când cumperi o rochie, pentru un look impecabil.

Îți punem la dispoziție sfaturi utile despre alegerea rochiei în funcție de siluetă, pe care să le iei în considerare atunci când faci shopping. Iată care sunt!

Modele de rochii pentru silueta clepsidră

Specialiști în modă și designeri celebri au afirmat că silueta clepsidră este considerată ideală. Motivul? Acest tip de siluetă redă o armonie a proporțiilor și este cea mai feminină. Posesoarea unei siluete de tip clepsidră are, cel mai des, umerii egali cu lățimea șoldurilor, alături de o talie foarte bine marcată.

Dacă și tu ai o astfel de siluetă, poți opta pentru orice tip de rochie, punând accent pe modelul care se leagă cu un cordon în talie. Poartă o rochie cu imprimeu de la DY Fashion, fără să te gândești că nu ți se potrivește! Acest model este ideal pentru zi, în timp ce seara, ia în calcul rochiile de tip sirenă, care îți marchează bustul și talia. Deși ți se potrivește orice model de rochie, pune accent pe cele care urmează impecabil linia corpului.

Modele de rochii pentru silueta dreptunghi

Silueta dreptunghi este, pe scurt, o siluetă dreaptă, de tip androgin. În acest caz, vorbim despre un corp fără forme, cu puțin volum. Îți este permis să folosești articole vestimentare care adaugă volum și țesături vaste, care să creeze senzația de mișcare.

Adaugă în garderobă rochii strâmte în partea superioară a corpului și voluminoase în partea de jos, precum modelele din tul. Ar fi bine să eviți rochiile drepte sau tubulare, care nu pun în valoare o siluetă dreptunghi.

Modele de rochii pentru silueta triunghi inversat

Cele mai citite articole

În ceea ce privește silueta triunghi inversat, vei observa șolduri mai înguste decât umerii și o talie plată, care nu iese în evidență. Și tu ai acest tip de siluetă? Sunt recomandate rochiile simple, cu sau fără volum în partea inferioară a corpului.

Totuși, renunță la modelele încărcate cu detalii suplimentare în zona bustului și alege rochii cu fustă largă și un decolteu simplu. Dacă vrei să-ți marchezi talia, nu uita să adaugi o curea.

Modele de rochii pentru silueta măr

Forma de tip măr este regăsită la femeile care au lățimea umerilor mai mare decât a șoldurilor și nu prezintă o talie marcată. De obicei, silueta măr prezintă picioare subțiri, lungi și glezne fine, care încurajează purtarea pantofilor cu toc. Această siluetă presupune și bustul generos, care poate fi evidențiat corespunzător.

Sunt perfecte rochiile care prelungesc silueta și modelele de tip cocktail, care lasă la vedere picioarele și dezvăluie brațele. De cele mai multe ori, silueta măr se remarcă prin volum în zona abdomenului, așa poți evita rochiile prea strânse în zona taliei.

Modele de rochii pentru silueta pară

Femeile cu o formă a corpului de tip pară au umerii mai înguști decât șoldurile, un bust mic și o talie ușor marcată. Dacă și tu te bucuri de această siluetă voluptoasă, precum cea a lui Jennifer Lopez, probabil ai șolduri generoase, forme feminine și un posterior evidențiat.

Pune accent pe rochii cu o croială amplă, realizate din materiale fluide, precum dantela, satinul și voalul. Te mândrești cu decolteul tău? Îmbracă rochii decupate în V, cu modele interesante în zona bustului.

Tu în ce siluetă te încadrezi? Ține cont de aceste sugestii și vei alege rochiile care îți complimentează corpul, pentru o apariție de vis!

Cele mai citite articole

Read Previous

7 accesorii care pot „lega” o ținută

Read Next

De ce este important sa avem datele de contact ale unei firme de tractari auto?

Most Popular