stirile addsite logo

7 accesorii care pot „lega” o ținută

Accesoriile dau mai multă viață ținutelor tale și pot crea un aspect unitar. Rolul acestora este de a „lega” diferite articole de îmbrăcăminte și de a pune în evidență o anumită parte a corpului. Efectul accesoriilor se poate observa cel mai ușor atunci când porți haine versatile. În funcție de ramele ochelarilor sau de bijuteriile alese, outfitul poate fi încadrat în diverse stiluri vestimentare. Iată care sunt piesele de care te poți folosi pentru a transforma sau a întregi o ținută. 

Ochelari de soare

Beneficiază de diverse oferte la ochelarii de soare și achiziționează rame cu ajutorul cărora să perfecționezi orice outfit. Alege câte o pereche pentru fiecare versiune a ta și îndrăznește să-ți reinventezi constant stilul. Spre exemplu, unei rochii cu buline sau unei cămăși bărbătești în carouri, adaugă ochelari de soare retro, pentru a contura sau a defini ținuta. 

Bijuterii

Dacă vrei să porți mai multe bijuterii, alege un punct de interes și completează cu piese mai discrete. Nu este necesar să optezi pentru un set, însă ai grijă ca accesoriile să se potrivească între ele. În cazul în care porți haine simple, versatile, modul în care accesorizezi dă tonul ținutei. Același outfit cu blugi și helancă poate fi potrivit pentru o plimbare sau pentru job, în funcție de colierul, inelele, cerceii și brățările alese. 

Curea

Un mod facil de a „lega” două piese vestimentare este folosirea unei curele. Un accesoriu lat, din piele sau cu motive etnice poate duce ținuta într-o zonă boho chic, în timp ce o curea foarte subțire de talie, în culori neutre, este potrivită stilului office. De asemenea, dacă porți o rochie sau haine monocromatice, o curea este un indicator mult mai clar în ce tipar se încadrează outfitul.

Eșarfă

Cele mai citite articole

Materialul, imprimeul, culorile, dimensiunea și modul de prindere al unei eșarfe trebuie alese în funcție de stilul pe care vrei să îl adopți. Spre exemplu, o bandană cu un print specific, neagră sau roșie, este potrivită pentru moda urbană, în special dacă este pusă la gât sau pe cap. În schimb, o eșarfă cu print discret, din mătase sau cașmir, poate completa un outfit elegant.

Pălărie

O ținută poate fi schimbată radical cu o pălărie sau un accesoriu pentru cap. Încearcă să adaugi unor haine banale, monocrome, cu o croială simplă și care nu pot fi catalogate într-o anumită categorie diferite articole: o pălărie din fetru, una de pescar, una de paie, o bască, o șapcă ș.a. Observă diferențele și alege stilul care să întregească outfitul. 

Geantă

O geantă statement poate fi piesa centrală a ținutei tale și, cu siguranță, devine liantul articolelor de îmbrăcăminte. Opțiunile sunt numeroase, de la serviete maro pentru stilul business, la rucsac de tip bucket, poșetă cu franjuri sau coș din rafie. Alege cu atenție modelul, astfel încât să exprime exact ce îți dorești.

Încălțăminte

Încălțămintea are, de asemenea, un rol important pentru închegarea unei ținute. Imaginează-ți că ai compus un outfit dintr-un jeans simplu, un tricou și un sacou sau blazer. Dacă adaugi pantofi sport, ai obținut un aer casual. Pe de altă parte, dacă te încalți cu o pereche cu toc sau de tip Oxford, ai adăugat o notă elegantă, smart ținutei tale.

Accesorizarea este de bază pentru crearea unui aspect plăcut, unitar. Articolele de îmbrăcăminte pot fi îmbinate într-un mod armonios, dacă folosești ochelari de soare, bijuterii sau alte podoabe potrivite stilului vestimentar ales.  

Cele mai citite articole

Read Previous

Mănuși de protecție din latex sau din nitril? Cum alegi cel mai bun produs pentru tine

Read Next

Cum alegi rochia potrivită pentru forma corpului tău

Most Popular