stirile addsite logo

Cum asortezi accesoriile cu ținuta: 5 reguli simple

O apariție bună nu ține doar de haine sau de modul în care accesorizezi, ci și de atitudine. În timp ce anumite accesorii pot completa foarte bine o ținută, altele o pot strica. Cu atât de multe reguli vestimentare, stiluri și tendințe este destul de dificil să accesorizezi ca la carte. Din fericire, există câteva reguli general aplicabile. Iată care sunt cele cinci reguli care te vor ajuta să ai, mereu, combinații de succes:

Cu cât ținuta este mai simplă, cu atât accesoriile pot fi mai îndrăznețe

Prima regulă este cea a proporționalității. Ținutele simple, fără prea multe patternuri, pot fi accesorizate mai mult decât cele complexe. De exemplu, poți purta unul sau mai multe coliere, chiar în culori diferite, alături de o geantă crossbody cu inserții sclipitoare dacă porți un palton de culoare neutră și cu cizme asortate sau o rochie pastelată, fără multe detalii.

Ceasurile îți potențează ținutele

Ceasurile sunt accesoriile nemuritoare care vorbesc despre stilul unei persoane și despre modul său de viață. De exemplu, un ceas Citizen la încheietura unei femei va indica independență sau prezență de spirit și eleganță.

Industria ceasurilor este, pe bună dreptate, una dintre cele mai dezvoltate din lume.  Adevărate bijuterii, apreciate de fini cunoscători și de amatori, ceasurile au puterea de a schimba, complet, o ținută. 

Descoperă puterea curelelor

Cele mai citite articole

Curelele au fost inventate pentru a fi purtate de bărbați, însă, trecerea timpului și emanciparea femeilor le-a făcut accesibile pentru doamnele de pretutindeni. Acestea sunt perfecte atât pentru pantaloni, dar și pentru rochii și chiar cămăși supradimensionate. Orice talie poate fi pusă în valoare cu ajutorul unei curele.

Multe dintre ținutele office conțin curele, însă, le poți purta și la hainele care nu au fost concepute de designeri cu un astfel de accesoriu, dacă vrei o apariție fabuloasă. Principala regulă: nu folosi curele groase la îmbrăcămintea de vară și unele subțiri la cea pentru sezonul rece – aceste combinații, pur și simplu, nu funcționează.

Nu purta prea multe accesorii simultan

O altă greșeală făcută de multe femei este purtarea multor accesorii simultan – o pereche mare de cercei poate fi minunată cu o rochie de seară, însă, colierul trebuie să fie de dimensiuni mici, sau să nu existe. Două accesorii stridente vor spune, de fapt, că ai încercat prea mult și că nu știi ce să alegi între ele. Fiecare ținută trebuie să aibă punctul său focal.

Accesoriile se potrivesc mereu personalității tale

Poate ai încercat o pereche de ochelari în trend, dar, i-ai lăsat repede la o parte, văzând cât de caraghioși arată pe fața ta. Poate nu se încadrează bine, poate nu ai o vârstă la care să-i porți – indiferent de motiv, nu purta un accesoriu decât dacă îți pune în evidență trăsăturile, oricât de la modă sunt.

Puțină culoare nu strică în nicio ținută, însă, dacă nu te știi îndrăzneață, nu îți lua  geantă de culoare verde neon sau o brățară cu o nuanță asemănătoare – fie nu le vei purta, fie te vei simți jenată.

Cele mai citite articole

Read Previous

Criterii pentru alegerea modelului potrivit de laptop

Read Next

5 măsuri de protecție la un loc de muncă (industrial)

Most Popular