stirile addsite logo

Cum asortezi o rochie neagră?

Orice rochie neagră de damă este asociată instinctiv cu Coco Chanel, chiar dacă nu este absolut simplă. În întreaga istorie a modei, acesta este poate cel mai elegant lucru vestimentar care s-a creat vreodată, de aceea o astfel de rochie poate fi găsită în colecțiile fashion în diverse combinații, poate accentua orice individualitate! Casual sau luxoasă, dar întotdeauna  extrem de versatilă, această rochie este în continuare la modă și va fi încă mult timp de acum înainte.

Află în continuare:

  • De ce iubesc femeile atât de mult rochia neagră?
  • De ce această culoare se potrivește atât de bine pentru toate femeile?
  • Cum combini accesoriile cu rochiile negre?

De ce iubesc femeile atât de mult rochia neagră?

Atunci când alege o rochie, orice femeie are tendința de a se opri la un model cu detalii deosebite. Chiar și materialul rochiei poate juca un rol decisiv: mătasea moale, dantela delicată, inul sau bumbacul pot transforma o croială simplă într-un obiect de îmbrăcăminte scump.

Dar cu cât este mai accesorizată din fabricație o rochie, cu atât riscul de a te întâlni la evenimente sau chiar pe stradă cu persoane ce poartă același model nu poate fi ignorat. Plus că trendurile în modă sunt în continuă schimbare. DIn acest motiv personalizarea unei rochii negre clasice prin intermediul accesoriilor făcută chiar de femeia ce o va purta este cea mai bună soluție.

De ce rochia neagră este o vedetă fără vârstă? Răspunsurile sunt ușor de dat. Negrul nu se demodează niciodată. Negrul este clasic. Negrul este neutru. Și tocmai acesta este avantajul acestei non-culori senzaționale: pentru că este o culoare neutră, poate fi folosită la toate ținutele, indiferent dacă ele includ rochii, bluze sau chiar tricouri.

De ce această culoare se potrivește atât de bine pentru toate femeile?

După cum se vede, negrul este elegant, senzual, discret sau îndrăzneț, după cum dorește purtătoarea piesei vestimentare respective. Non-culoarea neagră este minunată pentru că, pe lângă toate aceste atuuri, scoate în evidență ceea ce este bun și estompează sau camuflează foarte bine ceea ce este rău la o siluetă.    

În ciuda faptului că nuanțele închise sunt populare în îmbrăcămintea de seară, pot fi purtate cu ușurință chiar și în timpul zilei. Negrul ca piesă principală a unui outfit face mai ușor de combinat culorile celorlalte articole vestimentare și accesorii.

Chiar și primăvara și toamna poți alege să porți o astfel de piesă de îmbrăcăminte ofertantă. Aruncă peste o rochie de piele neagră o jachetă cool și ești deja o stea rock! Pe lângă faptul că îmbrăcămintea exterioară nu te va lăsa să tremuri de frig, va scuti ținuta închisă la culoare de un aspect prea formal, îi va da un plus de energie.

Cum combini accesoriile cu hainele negre?

Înainte de accesorizare, trebuie stabilit anumite elemente după care alegi rochiile negre.

Un factor esențial este climatul locului în care vei purta astfel de haine întunecate. Pe plajă și în plină caniculă este mult mai complicat să alegi rochii în această non-culoare, deoarece atrag mai multă căldură spre corp, realitate ce vine la pachet cu neplăcerile inerente.

Dar dacă este vorba de o nuntă, o petrecere de absolvire sau chiar o cină la restaurant, poți combina spectaculos diferite accesorii cu ținute în care negrul este vedeta.

Cele mai citite articole

Accesoriile sunt cele care completează aspectul oricărui outfit. Adăugă de preferință culori vibrante unei rochi negre, precum o eșarfă mare viu colorată sau bijuterii mari în nuanțe de galben, roz sau portocaliu vibrant. Colierele lungi sunt o alegere bună: plus că și prelungesc vizual silueta.

Selectarea unei genți pentru o ținută în care predomină negrul necesită toată seriozitatea. Modelele de geantă din piele adaugă un look mai relaxat, mai casual, ținutei tale sau, dimpotrivă, un plus de rafinament. Asta chiar dacă este vorba de aceeași rochie.

Rochia neagră în combinație cu o pereche de încălțăminte cu tocuri înalte negre și o geantă de mână tot neagră arată foarte elegantă, deși este o ținută un pic monotonă. Putem alege un element de accesorizare într-o culoare contrastantă pentru ca să înveselească outfit-ul respectiv și să nu îl mențină la nivelul de ținută de doliu.

Iată doar câteva accesorii ce merg de minune la o rochie neagră:

  • Perlele

Dacă negru reprezintă definiția luxului în materie de piese vestimentare, mai ales de rochii, perlele sunt cu siguranță cele mai spectaculoase bijuterii feminine. Dintre cele mai elegante combinații, colierul de perle și cerceii de perle alăturate unei rochii negre foarte simple, cu o croială de bază, este soluția câștigătoare în cele mai multe cazuri.

  • Mărgelele din pietre semiprețioase sau chiar din sticlă

Din când în când mărgelele revin la modă cu un aspect reînnoit. Sunt podoabe care dau oricărei ținute un aer vesel și relaxat și pot fi utilizate în orice tonuri cu haine negre. Poți crea o mulțime de alăturări exuberante sau extrem de elegante folosind șiraguri de mărgele de designer bine alese!

  • Pietrele naturale, mereu în actualitate

Se pot accesoriza cu bijuterii realizate din pietre naturale tot felul de rochii negre: scurte, midi sau maxi. Un colier, o pereche de cercei, niște brățări subțiri pot vitaliza o astfel de rochie neutră.

O subliniere demnă de luat în seamă: inelele cu pietre semiprețioase imense arată grozav și dau și mai multă vizibilitate unei ținute în care negrul predomină.

Deoarece rochia este neagră, cele mai bune alegeri în materie de podoabe de acest gen sunt acelea cu pietre în culori mai deschise (deși nu este obligatoriu!).

  • Gablonzurile cu franjuri

Iată o accesorizare a unei ținute feminine extrem de  interesante și romantică. Poți profita de spațiile „libere” ale unei rochii negre pentru a le umple cu bijuterii cu franjuri. Cerceii cu franjuri sunt mai ușor de purtat, desigur, dar nici un colier sau chiar o brățară de designer cu franjuri nu sunt podoabe de ignorat.

Cu toate acestea, colierele pot fi mai bine puse în valoare în combinații cu rochiile negre care au decolteuri generoase. Dacă decolteul este foarte adânc, chiar arată senzațional. Evident, trebuie mare atenție la acest tip de accesorii, pentru a ține totul sub control, pentru a nu fi nimic prea exagerat sau vulgar de-a dreptul.

Dacă ocazia permite, dar și rochia (!!!), alege cu încredere un choker cool pentru a o completa. Culorile indicate în cazul podoabelor cu franjuri? Hainele negre funcționează bine chiar și cu alte nuanțe neutre, precum ar fi bej sau bleumarin. O astfel de imagine va părea întotdeauna deosebită, scumpă și în trend.

  • Nu uita nici de bijuteriile din metale prețioase: aur și argint!

Vrei ca să ieși în evidență din mulțime? Este mai ușor decât ai putea crede cu o rochie neagră și simplă, dacă alegi niște accesorii din aur sau argint (ori din metale mai ieftine, dar care imită aceste materiale prețioase).

Având în vedere cele de mai sus, este clar că nimic nu poate egala versatilitatea și frumusețea unei rochii negre simple. Ție cum îți place ca s-o accesorizezi pe a ta?

Cele mai citite articole

Read Previous

11 dintre cele mai inedite lucruri despre gazele naturale

Read Next

Nu mai vad sa citesc. Sunt presbiop. Ce ma fac?

Most Popular