stirile addsite logo

Cum iluminezi în mod corect livingul locuinţei tale?

Cum iluminezi în mod corect livingul locuinţei tale?

Găsirea modalităţilor perfecte de iluminare a livingului apelând la un magazin de corpuri de iluminat Oradea este o sarcină care aparţine atât proprietarilor, cât şi celor care sunt angajaţi în acest sens, designerilor şi personalului specializat. Iluminatul livingului este foarte important, astfel încât proprietarii să se simtă bine şi confortabil atât pe timp de zi, cât şi pe timpul serii.

Pentru a ilumina în mod corespunzător livingul, este necesar ca proprietarii să ia în considerare că aceste corpuri de iluminare să se încadreze armonios în décor şi să creeze o atmosferă de poveste.

Ce corpuri de iluminat sunt potrivite în living?

Pentru living, în funcţie de spaţiul de care dispun proprietarii, se pot aborda mai multe tipuri de iluminat şi se pot cumpăra mai multe corpuri de iluminat care să pună în valoare anumite zone ale acestei camere importante. În livingurile cu mai mult spaţiu, se poate apela la corpurile de iluminat cu picior tip veioze sau lampadare, care sunt recomandate mai ales în zonele de citit. De asemenea, în living se vor potrivi de minune şi aplicele, corpurile suspendate sau candelabrele moderne.

În funcţie de elementele de mobilier din living, iluminarea va trebui făcută în mod corespunzător în funcţie de zona în care sunt amplasate  scaunele, fotoliile, canapeaua. Pentru a ilumina masa din living, spre exemplu, se pot folosi mai multe pendule moderne sau un pendul simplu cu mai multe braţe, în stil modern sau contemporan, care să ilumineze toată lungimea mesei. De asemenea, se pot folosit lampadarele lângă bibliotecă sau lângă dulapurile poziţionate lângă televizor.

Dacă livingul dispune şi de o canapea mare, se pot pune corpuri de iluminat lângă această, care se pot modifica din punct de vedere al intensităţii luminii astfel încât utilizatorii să se bucure de activităţile preferate.

Recomandări pentru iluminarea livingului

Cele mai citite articole

Cei care se decid să îşi modifice puţin spaţiul din living, cei care au posibilitatea de a face mici renovări şi importante schimbări în unele spaţii ale locuinţei, trebuie să ţină cont de sfaturile specialiştilor în ceea ce priveşte iluminarea din living, care includ:

·  alegerea unor becuri economice care au o durată de viață mult mai mare decât cele clasice şi sunt mult mai prietenoase cu mediul şi cu facturile;

·  alegerea unor becuri cu LED pentru corpurile de iluminat alese, astfel încât lumina să fie mult mai puternică, mai plăcută, facturile să fie mai mici decât de obicei şi aspectul livingului să fie modern;

·  alegerea veiozelor cu picior sau lampadarelor care se aşează pe podea direct pentru a ilumina anumite zone pentru că acestea se pot muta foarte uşor în funcţie de zona ce necesită lumanare;

·  alegerea corpurilor de iluminat din living în funcţie de materialele din care sunt confecţionate piesele de mobilier alese;

·  alegerea corpurilor de iluminat pentru living în funcţie de bugetul pe care îl au disponibil în acest sens.

Cele mai citite articole

Read Previous

5 bijuterii versatile pe care trebuie sa le ai în colecția ta

Read Next

11 dintre cele mai inedite lucruri despre gazele naturale

Most Popular