stirile addsite logo

Cum îți influențează florile starea de spirit

Exista numeroase studii care demonstrează efectul pozitiv asupra psihicului atunci cand florile sau plantele te înconjoară. De asemenea, dispoziția cuiva se schimba chiar și în urma primirii unui buchet de flori. Poți observa reacția persoanelor dragi atunci cand le oferi cutii superbe de flori, iar fericirea și emoția sinceră se citește în privire. Florile sunt cunoscute pentru efectele lor benefice, precum : reduce stările de anxietate, reduce insomnia, cresc încrederea în sine, îmbunătățește memoria, reduce stresul, reduce starea de depresie, emană pozitivitate. Florile sunt acele cuvinte nespuse, ce exprima bunătate, fericire, dragoste, într-un singur buchet, sau chiar o singură floare .

Florile contribuie la o stare de bine,  induc calm și optimism. Studiile arată că pacienții care văd pe fereastra rezervei de spital o grădină cu flori se recupereaza mai repede decat cei care privesc către un perete monoton; unele plante te pot face mai fericit ca altele, în funcție de ce-ti încântă mai tare privirea, și obiceiul de a oferi flori cuiva drag atunci când e în spital, aduce bucurie și arată dragostea și recunoștința.

Cele mai citite articole

Acestea te ajuta sa te odihnesti mai bine, cine nu-si doreste sa doarmă bine și să se trezească odihnit, cu o putere incredibilă de concentrare? Se pare ca unele plante, cum este lavanda, chiar te pot ajuta sa dormi mai bine. Uleiurile esențiale pe care aceasta le conține au puterea de a-ți reduce tensiunea arteriala și de a regla pulsul, lucruri importante pentru a te putea relaxa. Cu cat ești mai relaxată, cu atât vei dormi mai adânc și mai bine.

Ai obiceiul de a asocia culorile cu anumite stări, spre exemplu roșu poate fi interpretat fie drept o culoare a dragostei, fie una a furiei sau a pericolului. Galben este asociat cu răsăritul soarelui și cu bucuria. Albastru oscilează între calm și tristețe. Verde este o culoare a siguranței, probabil de aceea locuințele cu multe plante verzi sunt mai primitoare și mai calde decât celelalte. Asta înseamnă, totodată, și că-ți poți schimba starea de spirit cumparand o cutie de flori într-o culoare pe care o asociezi cu ceea ce vrei să simți sau să transmiți persoanei careia vrei să-i daruiesti.

Probabil că ți-ai dat seama deja că florile îți pot schimba numaidecât starea de spirit și te pot face mai fericită. Te încântă atunci cand le primești cu o ocazie specială, te binedispun cand ești tristă și fac orice încăpere mai frumoasă și mai primitoare. Iar florile în cutie îsi păstrează frumusețea și prospețimea, indiferent de câtă puțină atenție le dai.  Tot mai mulți oameni se confruntă cu stări de anxietate, stres sau chiar depresie, din cauza stilului de viață agitat, petrecerea unui timp îndelungat în interiorul casei sau problemelor zilnice. Dăruiește o floare, un buchet, o cutie frumos personalizată plina cu flori , iar în acest mod poți  face o persoană sa se simtă mai bine și aceasta stare îți v-a transmite și ție bucurie . 

Cele mai citite articole

Read Previous

4 sfaturi pentru independența ta financiară

Read Next

Păstrarea igienei într-o instituție sau clădire de birouri: Reguli de bază care trebuie respectate

Most Popular