Cum prepari cea mai delicioasă ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una din reţetele preferate ale persoanelor de toate vârstele şi categoriile sociale. De asemenea, este una din preferatele gospodinelor pentru că este simplă, rapidă şi săţioasă. Deşi pare dificil de preparat, asemănătoare ca şi gust cu ciorbă de burtă, ciorba de pui a la grec este o reţetă foarte simplă şi care nu necesită foarte multe ingrediente.

Ingrediente necesare pentru ciorba de pui a la grec

Pentru a prepara o delicioasă ciorba de pui a la grec care să fie savurata la masa de prânz cu întreaga familie, este nevoie de un pui de 1 sau 1,5 kg La Provincia, de o ceapă mare, de câţiva morcovi, câteva fire de păstarnac şi de o țelină mică. De asemenea, vor fi necesare câteva foi de dafin, jumătate de cană de orez şi zeamă de la o lămâie sau două, în funcţie de preferinţe.

Fără doar şi poate, nu pot lipsi din această reţetă 3 gălbenuşuri de ou, 200 ml de smântână proaspătă, o legătură de pătrunjel şi după preferinţe una de mărar sau de leuştean, sare şi piper după gust.

Paşii necesari preparării ciorbei de pui a la grec

Pentru a prepara ciorba de pui a la grec, este nevoie de respectarea următorilor paşi:

·                Se spală şi se porţionează puiul La Provincia. Se pune la fiert într-o oală mare şi se acoperă cu apă din abundenţă. Se pune o lingură de sare pentru că ajută la colectarea spumei şi la fierberea mult mai rapidă a cărnii. Se colectează spumă din oală de câteva ori până ce zeama este limpede.

·                Când zeama din supa de pui este limpede, se adăugă în oală legumele şi zarzavaturile tăiate cuburi, unde se pun şi foile de dafin. Se lasă la foc mic, să fiarbă tot amestecul liniştit, până când atât carnea de pui, cât şi legumele proaspete curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe cam de aceeași mărime sunt fierte.

·                După ce carnea este fiartă, se scoate din oală, se îndepărtează oasele şi pielita şi se taie în bucăţi potrivite şi se lasă deoparte la răcit. Se readuce ciorba cu legumele în clocot şi se adaugă orezul spălat şi uscat.

Cele mai citite articole

·                După ce orezul a fiert, se adaugă carnea tăiată în bucăţele şi se mai da un clocot scurt. Se ia oală cu ciorba de pui de pe foc.

·                Următorul pas este că ciorba să fie “dreasa”. Se prepară într-un castronel amestecul din gălbenuşurile de ou, zeamă de lămâie şi smântână. Acestea se bat bine cu furculiţa şi se omogenizează complet.

·                După ce amestecul este pregătit, se ia un polonic de ciorbă cu zeama fierbinte şi se toarnă peste amestecul de lămâie, gălbenuşuri şi smântână unde se amestecă şi se adaugă un alt polonic cu zeama fierbinte, până ce amestecul se înfierbântă.

·                Tot amestecul diluat cu zeama se amestecă în oală cu ciorba unde va fi amestecat câteva minute cu polonicul, fără a fi necesar să se mai pună oala pe foc. Dacă ar mai da un clocot, consistența s-ar tăia.

·                Se drege gustul ciorbei cu sare şi piper dacă este cazul şi se presară verdeaţă tocată în oală. Cine preferă, poate adăuga în farfurie 2 căţei de usturoi pisaţi.

·                Se serveşte ciorba de pui a la grec caldă!

Poftă bună!

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce servicii poate să îţi ofere o firmă de servicii funerare

Read Next

8 afaceri în agricultură în care merită să investești

Most Popular