stirile addsite logo

8 afaceri în agricultură în care merită să investești

Agricultura este un domeniu în continuă dezvoltare. În ultimele luni, când am înțeles cu toții importanța unei vieți sănătoase, dar mai ales a unei activități de care va fi mereu nevoie, agricultura a luat o amploare nebănuită chiar și în România. 

Dacă și tu te-ai gândit să îți reorientezi cariera sau să direcționezi măcar o parte din bani către un alt domeniu decât cel asupra căruia te-ai concentrat în ultimii ani, ai ajuns unde trebuie. Ți-am pregătit în acest material opt idei de afaceri în agricultură în care merită să investești. Iată care sunt cele mai profitabile activități în agricultură

Afaceri cu produse lactate

Cererea de lapte și produse lactate va rămâne întotdeauna una ridicată. Prin urmare, putem spune că afacerea cu produse lactate este, de departe, cea mai profitabilă afacere agricolă în care poți investi. Pentru a începe o afacere cu produse lactate, ai nevoie de investiții de capital bune și de câteva îndrumări de la experți în lactate.

Cultivarea ciupercilor

Dacă vrei să inițiezi o afacere care să-ți aducă profit imediat, atunci ar trebui să te orientezi către cultivarea ciupercilor. Această afacere nu necesită multe cheltuieli, pentru că ciupercile nu au nevoie de vreo îngrijire specială și nici de un spațiu generos. Cererea de ciuperci a crescut mult în ultimii ani, când tot mai mulți au optat pentru dieta vegetariană sau vegană.

Producerea gunoiului de grajd organic

În zilele noastre, pregătirea vermicompostului și a îngrășămintelor organice a devenit o afacere profitabilă. Acest business poate fi realizat cu investiții de capital redus. 

Afaceri de distribuție a îngrășămintelor

Afacerea de distribuție a îngrășămintelor poate fi realizată cu ușurință de către cei care locuiesc în orașe mici, zone suburbane sau zone rurale. În activitatea de distribuție a îngrășămintelor, trebuie să transporți îngrășămintele de la companiilor producătoare, care, de cele mai multe ori, au depozitele la marginea orașelor mari, către zonele rurale. 

Afaceri cu flori uscate

Cele mai citite articole

Numărul firmelor de artizanat crește de la o zi la alta, iar acest fapt nu reprezintă decât o cerere mai mare pe piață în ceea ce privește florile uscate, mușchii sau lichenii tratați. Un simplu teren ar fi suficient pentru plantarea și creșterea florilor, după o scurtă prospectare a pieței. 

Cultivarea pomilor fructiferi sau a arborilor

Dacă deții fonduri pe care vrei să le investești într-o afacere, dar mai poți aștepta până să strângi roadele, atunci cea mai bună idee pentru tine ar fi să te orientezi către cultivarea pomilor fructiferi sau a arborilor. Din fermele de arbori, poți obține profit cultivând și vânzând copaci. Nucii pot aduce printre cele mai mari profituri, dar te poți îndrepta și către alte soiuri de arbori. 

Afaceri cu stupi

Apicultura este o ramură înfloritoare a agriculturii. Oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de importanța sănătății, iar mierea de albine, lăptișorul de matcă și propolisul sunt cunoscute ca fiind cele mai simple, dar foarte eficiente, produse naturale care ne pot crește sistemul imunitar. 

Afacere cu porumb

Porumbul este folosit în atât de multe ramuri ale industriei alimentare, încât o afacere cu o cultură de porumb îți va aduce, garantat, succesul. Vestea și mai bună este că porumbul poate fi cultivat în condiții climatice diferite, pentru că nu este o plantă pretențioasă. 

Dacă decizi să intri într-o afacere în domeniul agriculturii, nu uita să investești în echipamente, unelte și anvelope industriale de calitate, în cazul în care vrei să te bucuri de rezultatele businessului tău într-un timp cât mai scurt, în loc să fii nevoit să înlocuiești sau să repari constant utilajele care îți ușurează munca. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum prepari cea mai delicioasă ciorbă de pui a la grec

Read Next

Marmură neagră pentru interioare luxoase

Most Popular