stirile addsite logo

Marmură neagră pentru interioare luxoase

Marmura este un material apreciat, folosit în construcții și amenajări interioare de milenii. Având o plajă largă de culori și venaturi, combinat cu faptul că este rezistentă, această piatră naturală și-a câștigat aprecierea în rândul persoanelor care au decis să-și amenajeze casele cu un astfel de material. Prețurile marmurei pot fi de la accesibile la foarte mari, specifice produselor de lux. Și, la fel ca prețurile, și întrebuințările sunt variate. Astfel, marmura poate fi folosită de la podele, pavaje, pereți până la șeminee și multe altele.

Dintre toate culorile disponibile pe piață, marmura neagră este o alegere plină de rafinament. Datorită venaturilor albe, se integrează perfect în orice amenajare, fie ea clasică sau ultra-modernă, oferind clasă și eleganță oricărui spațiu. Unde ar trebui, totuși, să o folosești, ca să te bucuri de frumusețea sa? Iată câteva variante:

  1. Bucătăria

Bucătăria poate fi un loc în care marmura poate străluci, mai ales că piatra este deosebit de rezistentă. Dacă vrei să-ți înfrumusețezi acest spațiu cu marmură neagră în bucătărie, ai mai multe variante:

  • Plachează pereții și pardoseala– marmura neagră se integrează ușor cu restul decorului și este ușor de întreținut. Cu un aspect unic și cu o rezistență aparte, marmura neagră este o soluție bună pentru pereții sau pardoselile bucătăriei.
  • Blat de mobilă pentru bucătărie – Un loc pe care se vor face majoritatea preparatelor, blatul din marmură neagră poate oferi contraste puternice și o variație mare de designuri.
  • Panou antistropi – Un panou antistropi, sau splashback, protejează peretele de pete și stropi. Plus că, sigur, va atrage toate privirile.
  1. Baia

Cele mai citite articole

Poți folosi marmura neagră și în camera de baie, pentru placarea pereților sau a pardoselii, dar și pentru a masca atât cada, cât și cabina de duș. Culoarea neagră este una dintre cele mai populare alegeri, iar faptul că nu este un material poros îl face potrivit pentru băi, acolo unde nivelul de umiditate este ridicat.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura-nero-marquina-polisata-60-x-30-x-1-8-cm

  1. Camera de zi

Camera de zi este locul în care îți petreci, probabil, cel mai mult timp. Așa că, dacă vrei o cameră de zi cu adevărat luxoasă, marmura neagră este răspunsul pe care îl cauți. 

  • Mască sau ramă pentru șemineu – ca punct central al camerei de zi, rolul șemineului este atât de a da căldură, cât și de a oferi eleganță camerei. Iar, dacă masca sa este din marmură neagră, atunci își îndeplinește rolul cu brio. Măștile din marmură sunt foarte ușor de întreținut și curățat, iar rezistența la temperaturi înalte este deosebit de ridicată.
  • Măsuță de cafea – pentru o cameră fără șemineu, dar cu un punct central luxos care să atragă privirile, o măsuță de cafea din marmură neagră se integrează perfect în orice decor: clasic, modern sau minimalist. Inspirând relaxare și eleganță, o măsuță de cafea din marmură neagră va fi primul lucru pe care invitații tăi îl vor observa.
  • Masă de toaletă sau alte piese de mobilier – marmura neagră se potrivește și ca accente subtile în diferite piese de mobilier, precum masa de toaletă sau dulapuri.

Acestea sunt locurile pe care le vei transforma, cu siguranță, în locuri cu adevărat luxoase, dacă vei folosi marmură neagră. Un rafinament aparte, oferit de marmura neagră, care, dacă este întreținută corespunzător, poate dăinui mult în timp, având o frumusețe de neegalat.

Cele mai citite articole

Read Previous

8 afaceri în agricultură în care merită să investești

Read Next

Cum recunosti un portofel original Michael Kors

Most Popular