stirile addsite logo

Cum să alegi un trenuleț pentru copilul tău? 4 criterii de selecție

Atunci când îți dorești să îi cumperi copilului tău un cadou deosebit, trebuie să iei neapărat în calcul și un trenuleț de jucărie. Odată ce ai achiziționat prima jucărie din această categorie, vei vedea cât de pasionat este cel mic și cum nu se gândește decât la următoarea piesă din colecția lui de trenulețe. Alegerea celui mai potrivit model de trenuleț trebuie să aibă în vedere câteva criterii importante printre care vârsta copilului, pasiunile sale, delimitările de spațiu, dar și bugetul disponibil. 

Un set de trenulețe reprezintă jucăria perfectă cu care copilul tău se poate juca singur sau alături de prietenii lui. Indiferent de vârstă, atâta timp cât este un model adecvat sau dacă va fi supravegheat în permanență când se joacă, un trenuleț îi va deschide copilului o mulțime de perspective și îl va ajuta să deprindă multe abilități importante. 

Pentru copiii mai mici, cu vârsta de până la 5 ani, poți alege un model din minunata lume a seturilor de tren din lemn, ușor de utilizat și foarte atractiv colorate. Pentru copiii mai mari, sunt potrivite modelele cu machete mai complicate care conțin trenulețe acționate electric. 

Dacă ai nevoie de câteva recomandări pentru alegerea celui mai potrivit trenuleț pentru copilul tău, am pregătit un articol care îți va oferi toate informațiile necesare: 

Alege trenulețul în funcție de vârsta copilului

Cele mai citite articole

Chiar dacă ai văzut niște modele care ți-au plăcut la nebunie și de-abia aștepți să ajungi cu ele acasă, nu uita că ai de cumpărat un cadou pentru cel mic. Oprește-te la modelele care sunt adecvate pentru vârsta lui, astfel încât să se poată bucura de cadoul primit încă de când îl scoate din cutie. 

Trenuleț clasic sau machetă

Un model de trenuleț clasic nu are nimic special în design, culori sau materialele din care este făcut. Pe de altă parte, machetele reprezintă trenulețe adevărate în miniatură și redau într-un mod fidel toate caracteristicile din realitate. Machetele sunt destinate copiilor puțin mai mari care pot aprecia la adevărata valoare aceste mici opere de artă. 

Dimensiunea

Cu cât mai mic este copilul, cu atât mai mic se recomandă să fie și trenulețul. Dimensiunea trenulețului trebuie să fie adecvată vârstei și nivelului de dezvoltare al celui mic, astfel încât să poată să fie capabil să îl țină în mână și să se joace bine cu el. Un trenuleț prea mare pentru puterile lui îl va frustra, iar efectul final va fi o stare de nervozitate și nu bucuria pe care te așteptai să o vezi. Trenulețele electrice au și ele mai multe dimensiuni, de la N (cele mici) la G (cel mai mare model), cu multe variante intermediare. Trenulețele electrice clasice au dimensiunea O și sunt destinate copiilor de aproximativ 6-8 ani, dar este nevoie de supervizarea unui adult pentru montare. Un copil de 10 ani se poate juca singur cu acest model de trenuleț.

Spațiul pentru depozitare disponibil

Un trenuleț de lemn nu solicită foarte multe precauții atunci când vine vorba despre depozitare. El poate fi stocat într-un sertar sau o cutie, împreună cu alte jucării. Pe de altă parte, un trenuleț electric are nevoie de un spațiu special, unde să fie ferit de orice fel de șocuri sau lovituri. Deoarece este un mecanism foarte sensibil, cu multe piese fine, se poate strica foarte repede. 

Alegerea unui trenuleț de jucărie pentru copilul tău nu trebuie să fie o experiență intimidantă și nici una costisitoare. Deși adulții apreciază anumite detalii importante de la machetele de calitate, nu uita că pentru cei mici este vorba doar de distracție. Așa că nu îți fă probleme dacă nu vei lua cel mai nou și cel mai scump model, copilul tău se va bucura oricum. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Echipament de vanatoare pentru sezonul estival

Read Next

Sfaturi pentru începătorii în pictura cu acrilice

Most Popular