stirile addsite logo

Cum să faci achiziții smart de Black Friday 2021

Cu siguranță, aștepți și anul acesta promoțiile de Black Friday, cu gândul că îți vei putea cumpăra în sfârșit produsul dorit la un preț foarte bun. Trebuie să știi însă că 2021 a adus noi provocări, mai ales în rândul producătorilor de laptopuri, PC-uri, telefoane inteligente sau console. Criza de cipuri, costurile mai mari de transport și livrările întârziate au dus la majorarea prețurilor și limitarea stocurilor. Cu toate acestea, ai în continuare șanse mari să prinzi reduceri consistente de Black Friday. Descoperă pașii pe care îi vei avea de urmat în rândurile următoare. 

Începe căutările din timp 

Black Friday 2021 nu mai are o dată fixă la care se vor da startul reducerilor. Fiecare magazin și-a stabilit strategii diferite de vânzare pentru această perioadă promoțională. Prin urmare, în acest an este indicat să începi și tu din timp vânătoarea de oferte, pentru că unele reduceri sunt deja active, iar altele vor fi lansate în curând. Cele mai căutate produse, precum consolele de jocuri, s-ar putea epuiza rapid din cauza stocurilor limitate. De asemenea, experții susțin că și jucăriile ar trebui achiziționate din timp, deoarece producătorii au raportat probleme cu stocurile încă din timpul verii. 

N-ar trebui să verifici doar promoțiile online, ci și prețurile din magazinele fizice. În contextul actual, mulți oameni vor încerca să își limiteze deplasările și se vor axa pe comenzile plasate pe Internet. În aceste condiții, dacă ai ratat achiziția online a produsului dorit, l-ai putea găsi în magazinul fizic.  

Stabilește-ți bugetul și nu îl depăși

Poate părea o recomandare ușor de urmat, dar nu este chiar așa. Întotdeauna, în perioada reducerilor de Black Friday, vor exista produse de care nu ai nevoie neapărat, dar care îți vor atrage atenția. Este foarte ușor să te lași purtat de val și să cheltuiești mai mult decât ți-ai propus.

Prin urmare, cel mai indicat este să îți stabilești un buget pentru Black Friday, să îți faci lista de cumpărături și să reziști impulsului de a face achiziții la întâmplare, chiar dacă ofertele descoperite vor părea irezistibile la prima vedere. Fii atent și la cardurile de credit și plățile în rate. Acestea sunt utile doar dacă respecți perioada de grație, caz în care nu vei avea de plătit dobânzi. În cazul în care nu vei fi disciplinat, te vei trezi că promoția de Black Friday se va transforma într-o afacere deloc rentabilă. 

Verifică, verifică, verifică! 

Cele mai citite articole

Pentru a te asigura că nu ratezi ofertele de Black Friday, este indicat să îți faci conturi la magazinele online preferate. Multe dintre ele le oferă membrilor cupoane de reduceri și îi anunță din timp de promoțiile viitoare prin intermediul newsletter-urilor. Setează-ți alertele de Black Friday, bifează produsele pe care ți le dorești și astfel vei afla din timp momentul în care acestea beneficiază de reduceri. 

O altă strategie este să urmărești paginile de pe conturile de socializare ale magazinelor preferate, pentru a primi la timp notificări legate de perioada de Black Friday. Este indicat să verifici cu atenție și politica de vânzare, perioada de garanție și condițiile de retur ale magazinelor. Aceste informații te vor ajuta să faci achiziții în cunoștință de cauză. Ideal este să cumperi doar de la producători consacrați sau distribuitori autorizați. Nu te vei confrunta cu probleme în cazul în care vei dori să returnezi produsul sau ai nevoie să folosești garanția.  

Folosește comparatoarele de prețuri

Pentru a analiza cât de bune sunt promoțiile de Black Friday nu va trebui să iei la puricat fiecare site sau magazin în parte. Folosește-te de site-urile și aplicațiile care îți afișează comparațiile dintre prețurile practicate de mai mulți dintre comercianți. De asemenea, există și extensii ale browserelor de Internet care îți afișează prețurile produselor de-a lungul timpului. 

Acestea sunt principalele metode pe care este indicat să le aplici pentru a face achiziții smart de Black Friday 2021. Informează-te, stabilește-ți bugetul, caută cele mai bune oferte și cumpără-ți produsele dorite. 

Sursă foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Curea din piele, silicon sau bratara metalica? Cum alegi ceasul in functie de bratara

Read Next

Personalizarea si accesorizarea camerei copiilor

Most Popular