stirile addsite logo

Cum să îți organizezi bugetul pentru a reuși să îți satisfaci și plăcerile?

Fiecare lună vine cu anumite cheltuieli care trebuie plătite, iar amânarea lor nu este recomandată dacă îți dorești să nu te aglomerezi și să fii liniștită. Pe lângă cheltuielile lunare fixe, mai pot interveni situații neașteptate care necesită alocarea altor bani. Astfel, o organizare clară a bugetului și a cheltuielilor pe care le ai este obligatorie dacă îți dorești să ai bani și pentru plăcerile sufletului tău, poate o haină, un nou cuptor sau o vacanță într-un loc exotic.

Iată 3 pași simpli care te vor ajuta în organizarea bugetului

Notează

Pentru început, este bine să notezi banii pe care îi câștigi și cheltuielile lunare. În acest mod, vei știi exact cum să procedezi pe parcursul unei luni, unde este necesar să mai adaugi și unde să mai scazi. Fii sincer cu tine, nu încerca să închizi ochii la anumite cheltuieli pe care le faci și notează cât mai detaliat, căci, astfel, vei observa dacă există o problemă. Nu uita să notezi plăcerile și dorințele pe care le ai, pentru care îți propui să aduni bani, pentru care ești dispusă să aloci o sumă mai mare în următoarea perioadă și care îți aduc o oază de bucurie atunci când le ai.

Un pas înapoi

Ți se întâmplă să vezi un produs, să îți placă foarte mult și să îl cumperi fără să analizezi prea mult? Ei bine, nu este o problemă faptul că faci acest lucru uneori, însă când cumperi foarte des în acest mod este indicat să faci un pas înapoi. Te întorci acasă sau închizi pagina site-ului și aștepți câteva zile să vezi dacă într-adevăr ai nevoie de acel produs sau a fost doar un impuls de moment. Este util să arunci o privire peste foaia unde ai scris veniturile, cheltuielile, dar și plăcerile și dorințele tale, să te axezi asupra dorințelor scrise și îți vei da seama care sunt achizițiile care primează pentru tine. Astfel, am revenit rapid la primul punct și la importanța acestuia în organizarea financiară.

Cere ajutor

Cele mai citite articole

Să ceri ajutor atunci când simți că nu faci față cu treburile pe care le ai nu este un lucru rușinos. Este bine să înțelegi că în anumite momente ai nevoie de ajutor și acesta este benefic pentru tine, iar în ceea ce privește planul financiar, nu este nevoie să apelezi la părinți sau prieteni, căci acest lucru poate să fie inconfortabil pentru tine. De exemplu, dacă ai nevoie să îți schimbi centrala acum că se apropie iarna, dar prietenele tale au organizat o vacanță care simți că ți-ar reîncărca bateriile și nu îți dorești să amâni nimic, un credit de nevoi personale este ajutorul de care ai nevoie în acest moment. Astfel, te scutește de situația inconfortabilă de a apela la părinți sau prieteni pentru partea financiară și reușești să îți satisfaci plăcerile, de care avem nevoie pentru a ne face viața mai frumoasă.

O viață armonioasă presupune atenție și asupra lucrurilor care îți aduc bucurie și investiția în acestea merită cu siguranță, însă pentru a te putea bucura cu adevărat de ele, este necesar să menții un echilibru și să îți gestionezi veniturile cu atenție.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Ceasuri inteligente pentru femei care să le ajute să aibă grijă de sănătatea lor

Read Next

Ce trebuie să știi despre glanda tiroidă?

Most Popular