stirile addsite logo

Cum să-ți găsești job ca asistent medical: 6 ponturi

Joburile de asistent medical sunt la mare căutare în numeroase țări europene. Locurile de muncă în domeniul sănătății oferă siguranța jobului, dar și un venit financiar constant, indiferent de schimbările economice care au loc la nivelul societății. Tu știi ce ai de făcut pentru a avea un asemenea loc de muncă? Îți spunem noi, în acest articol.

  • Fii sigur că ai un CV actualizat: CV-ul trebuie să fie corect și complet. Este important ca în CV să se regăsească toate experiențele tale profesionale. Pentru a avea mai multe șanse de a fi chemat la un interviu, asigură-te că nu există greșeli gramaticale în documentul pe care îl trimiți angajatorilor. Este valabil și pentru scrisorile de intenție. 
  • Atenție la abilitățile și calificările pe care le ai: în medicină, este foarte important să fii la curent cu descoperirile și tratamentele din specialitatea medicala în care lucrezi. Este necesar să pui accent pe abilitățile și calificările pe care deja le ai și să fii deschis la noile oportunități care se ivesc. În unele cazuri poate să fie nevoie de alte certificări sau să-ți revalidezi studiile.
  • Fă-ți cont pe site-urile cu joburi medicale: poți găsi pe astfel de site-uri nu numai oportunități profesionale, dar și sfaturi importante de la specialiștii în recrutare. De asemenea, foarte important, poți primi oferte de muncă personalizate și poți urmări ce posturi sunt scoase la concurs.  
  • Decide dacă ești interesat de un job în sistemul public, sau în sistemul privat de sănătate, pentru că pot fi condiții de angajare diferite.
  • Dacă trebuie să susții un concurs de angajare pentru un job de asistent medical trebuie să știi că etapele concursului sunt: depunerea dosarului de concurs, participarea la concurs (proba scrisă, probe practice, interviul), afișarea rezultatelor. Pe site-ul Ministerului Sănătății sunt publicate posturile pentru medici și asistenți care sunt scoase la concurs. 
  • Ține cont de faptul că sunt și multe clinici private care pot anunța posturi vacante de asistenți medicali. Este bine de știut că se caută asistenți medicali nu numai în spitale, ci și în clinici private sau instituții precum școlile. Cerințele care sunt solicitate sunt diverse, dar trebuie ținut cont de faptul că efortul nu este atât de mare ca în cazul unui job de asistent medical în spital.
  • Dacă ești mai degrabă interesat de un serviciu de asistent medical generalist în Germania trebuie să știi că este foarte utilă învățarea limbii germane, pentru a putea comunica bine cu angajatorii, colegii și pacienții. În mod obișnuit, pentru recunoașterea calificării de asistent medical sunt cerute cunoștințe de limbă germană, în acord cu acordurile europene. Numai că, din cauza lipsei acute de forță de muncă în acest domeniu, landurile federale nu au pretenții foarte mari atunci când vine vorba despre cunoștințele de limbă germană. Dacă ești interesat de un job în străinătate, trebuie avut grijă la cine ajunge dosarul de candidatură. De asemenea, trebuie să știi că procesul de recrutare este ceva mai dificil și durează mai mult decât în mod obișnuit. 

Cele mai citite articole

Este bine de reținut că jobul de asistent medical în străinătate este bine plătit în comparație cu salariile din România. Un alt avantaj este faptul că sectorul medical nu are șanse să nu mai aibă căutare în viitor, prin urmare poți avea un job sigur, bine retribuit, cu perspective importante și în care te poți specializa după placul inimii. Dacă nu cunoști limba țării în care vrei să muncești nu e o problemă, în cele mai multe cazuri, pentru că angajatul are la îndemână cursuri virtuale gratuite unde se poate perfecționa limba străină respectivă. Există de asemenea locuri de muncă la care angajatul are la dispoziție o perioadă de câteva săptămâni/luni pentru a învăța limba străină. Așadar, oportunități există, trebuie ca persoana angajată să-și

Cele mai citite articole

Read Previous

Hol în stil modern: 4 aspecte de luat în considerare

Read Next

10 sfaturi despre cum sa va creati si sa va gestionati eficient site-ul web.

Most Popular