stirile addsite logo

Hol în stil modern: 4 aspecte de luat în considerare

Holul casei tale este o cameră în sine. De multe ori uitat şi considerat doar un loc care face trecerea dintr-un spaţiu în altul, holul ascunde un potenţial enorm în ceea ce priveşte ideile de amenajare. Ţine cont doar de faptul că reprezintă mediul în care îţi întâmpini oaspeţii, dar şi prima imagine de care ai parte atunci când te întorci acasă. Sunt doar două motive pentru care holul nu trebuie considerat depozit pentru obiectele de mobilier sau articolele decorative care nu mai au loc în alte camere. Iată câteva aspecte pe care să le iei în considerare în renovarea noului tău hol:

Pereţii

În special în cazul apartamentelor, holurile tind să fie înguste. Pentru a crea o senzaţie de spaţialitate, foloseşte tonuri calde şi deschise de vopsea. Aceeaşi caracteristică o are şi aplicarea unui lambriu elegant sau chiar a unui tapet generos. Trucul imaginii din oglindă este la fel de util, mai ales dacă instalezi una de mari dimensiuni care îţi va oferi şi ultima impresie înainte de a ieşi din casă. Decoraţiunile de perete sunt binevenite în acest spaţiu al casei, cu condiţia să fie de cea mai bună calitate şi puse în valoare printr-un iluminat adecvat.

Lumina

O altă particularitate a holurilor este amplasarea în interiorul zidurilor casei, aşadar fără posibilitatea pătrunderii luminii naturale în lipsa ferestrelor. Întunericul amplifică şi mai mult senzaţia unui loc strâmt, aşadar trebuie să intervii cu iluminat artificial. De lustre şi candelabre nu poate fi vorba decât în holul unui conac. Într-o amenajare modernă, spoturile economice cu lumină caldă, cât mai apropiată de varianta naturală, sunt alegerea perfectă. Fotografiile de familie sau tablourile de care vorbeam mai sus ca podoabe pentru pereţi pot fi puse în valoare cu ajutorul unui joc de lumini venit de sus în jos sau chiar de jos în sus.

Pardoseala

Cele mai citite articole

În funcţie de materialul din care este confecţionată pardoseala şi de stilul de design al casei ca întreg poţi alege şi o serie de elemente textile de decor. Dacă locuinţa nu este prevăzută cu încălzire prin pardoseală, răceala materialelor naturale poate fi estompată cu ajutorul unor covoare pentru hol cu design modern. Acestea pot servi drept element vizual distinctiv de trecere dintr-o cameră în alta. Culorile, modelul şi textura se aleg în funcţie de tonul pereţilor, de mobilier şi de camerele pe care le conectează.

Mobilierul

Numărul şi dimensiunile elementelor de mobilier depind de suprafaţa holului. Aşa cum există mobilă specifică pentru bucătărie, dormitor sau camera de zi, şi holurile au un mobilier dedicat. Spre exemplu, într-o locuinţă modernă în care dormitorul este eliberat de aglomeraţia mobilierului, holul poate servi drept loc pentru amenajarea dressingului. Cuierul şi pantofarul sunt două dintre cele mai comune obiecte de mobilier pe care le găseşti într-un hol. Dincolo de design, acestea au şi o mare utilitate: ascund obiecte care ar putea crea senzaţia de dezordine. Materialele, culorile şi formele disponibile sunt atât de variate încât acoperă orice gust, buget şi stil de design. Lemnul rămâne o opţiune premium, însă blaturile din piatră şi elementele metalice sunt din ce în ce mai prezente în amenajările moderne. Oricât de îngust ar fi spaţiul, o masă ce serveşte drept suport pentru chei, telefoane şi portofel trebuie să-şi găsească locul în hol. Obiectul în sine poate fi elementul protagonist al camerei, dacă alegi materialul şi forma care trebuie.

Într-o casă amenajată în stil modern, holul este privit ca o cameră distinctă, cu caracteristici, necesităţi şi mai ales oportunităţi specifice. Păstrează nota dominantă a stilului eliberat de aglomeraţie, alege materiale şi produse de calitate şi vei câştiga nu doar un spaţiu de trecere dintr-o cameră în alta, ci un veritabil atrium de întâmpinare a oaspeţilor la tine acasă.

Cele mai citite articole

Read Previous

6 vitamine și suplimente care te vor ajuta să treci mai ușor peste sezonul rece

Read Next

Cum să-ți găsești job ca asistent medical: 6 ponturi

Most Popular