stirile addsite logo

Cum să-ți organizezi cărțile: 5 metode eficiente

Fie că ai o colecție impresionantă de cărți, fie că abia pui bazele bibliotecii tale, îți trebuie un spațiu de depozitare eficient. Tratează volumele tale preferate cu grijă și aranjează-le într-un mod ingenios. Descoperă, în acest articol, câteva recomandări ușor de implementat și care contribuie la înfrumusețarea locuinței tale. 

Spații de depozitare pentru cărți

Iubitorii de lectură se pot confrunta adesea cu problema organizării cărților. Iată cum poți crea spații de depozitare eficiente, astfel încat să nu ții volumele în cutii, sub pat, pe dulap, în pod sau în anexă. Pune în evidență fiecare carte și oferă-i un loc privilegiat în casa ta.

Etajera

Un mod foarte simplu de aranjare a cărților este amplasarea de rafturi. Fructifică spațiile libere de pe suprafața pereților: deasupra biroului, canapelei, fotoliului, ușii sau oricărui loc nefolosit din casă. Achiziționează etajere ieftine, în formă de fagure, de colivie, de inimă, de scară, cu structură circulară s.a.

De asemenea, poți alege câteva polițe simple, cu aspect vintage sau modern. În funcție de stilul de amenajare al locuinței tale, montează rafturi din lemn masiv și cu detalii metalice sau modele cu un aspect actual, minimalist.

Raft de colț

Atât colțurile interioare, cât și cele exterioare ale pereților pot fi utilizate pentru amplasarea unei structuri de depozitare a cărților. Un astfel de detaliu este creativ și poate reprezenta punctul central al camerei, care atrage admirația tuturor musafirilor. 

Cele mai citite articole

Corpul de colț poate fi amplasat pe o porțiune restrânsă sau poate ocupa întreaga înălțime a peretelui. Modelele disponibile sunt foarte diverse: de la simple rafturi din lemn sau metal, la structuri complexe și moderne, cu forme și volume diferite. 

Biblioteca

Dacă beneficiezi de un spațiu generos, o bibliotecă amplă este varianta ideală pentru organizarea cărților. Aceasta poate fi amplasată pe tot peretele sau în jurul ușii, a ferestrei, a canapelei sau a patului. Poți transforma chiar și zona de sub scări într-un loc perfect pentru aranjarea volumelor. 

În schimb, dacă spațiul disponibil pentru amplasarea bibliotecii este mai restrâns, poți opta pentru un corp îngust, cu aspect clasic sau tip scară. Acesta îți poate oferi suficient loc pentru organizarea colecției de cărți.

Perete despărțitor

O idee ingenioasă de depozitare a volumelor este amplasarea unui corp cu rafturi cu rol de perete despărțitor. Într-un living spațios, delimitează zona de luat masa de canapea și de spațiul de relaxare, printr-un mobilier special pentru cărți și decorațiuni. Mai mult, poți folosi acest tip de rafturi pentru a împărți dormitorul, camera copiilor sau un apartament de tip open space.  

Coş metalic

Pentru a crea spații suplimentare de depozitare a cărților, alege coșuri metalice de diferite dimensiuni și cu forme variate. Așează-le sub masa de sticlă, lângă fotoliu, canapea sau pat. Aranjează volume de mai multe mărimi și culori, cu cotorul în sus, pentru a aduce un plus de creativitate amenajării interioare. 

Organizează colecția de cărți în mod eficient și pune în valoare fiecare loc liber din locuința ta. Achiziționează etajere, rafturi sau corpuri de depozitare care se armonizează cu stilul casei tale și care sunt pe placul tău. Bucură-te de procesul de aranjare a bibliotecii și decorează camerele cu cât mai multe dintre cărțile tale preferate.

Cele mai citite articole

Read Previous

Se merita sa apelezi la un paravan de dus? Iata 5 beneficii pe care ti le poate aduce!

Read Next

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre travertin

Most Popular