stirile addsite logo

Cum te poate ajuta aromaterapia la volan?

Cum te poate ajuta aromaterapia la volan?

O călătorie cu mașina se poate transforma într-o experiență foarte plăcută dacă în habitaclu predomină un parfum plăcut, care îți oferă liniște și o stare generală de bine. Iar la volan cu siguranță ai întotdeauna nevoie de o soluție adecvată ca să-ți păstrezi calmul și energia. Din fericire, aromaterapia îți poate induce o stare fizică și emoțională de excepție, chiar și atunci când conduci. Dacă nu te-ai gândit până acum la acest obicei sănătos, iată care sunt beneficiile sale și de ce este indicat să te bucuri de o mireasmă încântătoare când te afli în autoturism:

Contribuie la eliminarea stresului

Traficul infernal, lipsa infrastructurii, comportamentul neadecvat al unora dintre conducătorii auto, viața foarte activă și alarmantă, toate aceste generează o stare de stres. Societatea modernă nu îți permite să te eliberezi foarte ușor de aceste emoții distructive. Dacă ți s-a întâmplat de multe ori să te simți agitat sau nervos în diminețile  aglomerate ori când te întorci de la serviciu și sunt ambuteiaje, scapă de stresul la volan cu ajutorul difuzoarelor de arome. Uleiurile esențiale contribuie la detensionarea și îmbunătățirea stării de spirit și restabilesc echilibrul între corp, suflet și minte.

Îți crește nivelul de energie

Aromaterapia reprezintă cea mai bună soluție pentru creșterea energiei atunci când conduci. Se poate întâmpla să nu dormi suficient sau să fii foarte obosit după o zi lungă la serviciu. Renunță la stimulanții care îți pot deteriora sănătatea precum cafeaua ori băuturile energizante și folosește uleiurile esențiale. Printre cele mai comune arome care cresc nivelul de energie fără să aibă efecte secundare periculoase se numără iasomia, cuișoarele, rozmarinul și piperul negru.

Sporește atenția, concentrarea și efortul mental

În trafic, oricând se pot întâmpla tot felul de incidente mai mult sau mai puțin grave. Cauza acestora este adesea neatenția șoferilor, care nu se concentrează foarte bine la drum. Ei bine, indiferent dacă pleci cu mașina într-o călătorie lungă sau doar până la supermarket trebuie să fii foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Difuzoarele cu arome sunt ideale pentru a spori capacitatea de concentrare și efortul mental în timpul condusului.

Îndepărtează mirosurile neplăcute

Cele mai citite articole

În momentul în care afară plouă, mirosul de asfalt ud poate să fie deranjant din cauza substanțelor chimice care emană un iz puternic. Nici în zilele călduroase situația nu este diferită întrucât membrana bituminoasă are un miros imposibil atunci când se încălzește în exces. Pe lângă aceste cazuri, mai apar și situații când transporți anumite produse sau animale de companie, iar aerul din interiorul mașinii devine de nesuportat.

Aromaterapia, cu ajutorul unor parfumuri precum lemongrass, bergamotă, portocale ori grepfrut poate elimina cu ușurință mirosurile neplăcute. Ba mai mult, chiar îi poate imprima autoturismului o aromă specifică, foarte proaspătă și curată.

Ajută la ameliorarea durerilor de cap

Anumite arome au un miros excepțional, dar și efecte analgezice. Uleiul de busuioc sau de Ylang-Ylang contribuie activ la diminuarea durerilor de cap. Din cauza oboselii, a stresului ori a altor contexte neplăcute, te poți confrunta cu migrene în timp ce conduci. Aromaterapia este eficientă în acest sens întrucât sprijină sistemul imunitar într-un mod remarcabil și poate fi utilizată ca remediu adjuvant în cazul durerilor de cap generate de răceli, alergii sau stări nervoase.

Creează un mediu mult mai sănătos

Bacteriile aeriene și virușii pot fi periculoase și se pot dezvolta cu ușurință într-un spațiu atât de mic. Aromele, precum cele de lămâie, oregano, scorțișoară și arbore de ceai, au efect antiviral și antibacterian și contribuie la menținerea unui mediu sănătos în interiorul automobilului.

Circulația aerului este deficitară atunci când clima nu funcționează în mod corespunzător sau geamurile sunt ridicate. De asemenea, în trafic apar mai mereu momente extrem de tensionate. Un obicei atât de simplu ca folosirea difuzoarelor de arome îți poate schimba starea atunci când ești la volan, dacă alegi să-l practici în mod constant și asumat.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce sunt diblurile și cum le poți folosi în renovarea casei

Read Next

Obiectele sanitare de lux – artă și confort în propria baie

Most Popular