stirile addsite logo

Curățenia în casă: 5 trucuri pentru curățenie rapidă

Știm, curățenia poate fi o sarcină destul de anevoioasă și neplăcută. Și cu cât o amâni mai mult, cu atât ea devine una mai dificilă. Însă cine nu-și dorește să aibă o casă mai curată și mai ordonată? Și tocmai pentru că trăim în secolul vitezei, iar fiecare resursă de timp este importantă, ne-am gândit să-ți sugerăm câteva trucuri pentru a minimiza efortul depus, dar și pentru a diminua timpul investit în activitățile de menaj. Iată, așadar, 5 trucuri pentru o curățenie rapidă! 

  1. Fă o listă de curățenie 

Poate părea ciudat atunci când te grăbești să faci curățenie să întocmești o listă, însă îți poate fi de folos să-ți notezi pașii importanți. În acest fel, poți scoate din ecuație sarcinile de care te poți lipsi, mai ales atunci când vrei să faci curat în mod alert. Prioritar atunci când vrei să ai o locuință curată și ordonată este ștergerea prafului, spălarea pardoselii, curățarea băii și bucătăriei, dar și ordonarea obiectelor. 

Înainte de a începe curățenia rapidă, asigură-te și că dispui de toate produsele de curățenie necesare, precum soluție pentru curățarea lemnului, soluție pentru pardoseală, soluții pentru curățarea băii și a bucătăriei, cârpe de șters praful, geamurile și oglinzile, dau mop și găleată pentru mop. Ia-ți rezerve de mop de la Carrefour, ca să ai siguranța unei pardoseli bine curățate!  

  1. Stabilește ordinea sarcinilor de curățenie 

De îndată ce ți-ai făcut o listă de curățenie cu pașii importanți de urmat și cu produsele de curățenie de care ai nevoie, e important să-ți stabiliești ordinea în care vei duce la îndeplinire fiecare sarcină. Desigur, baia va rămâne întotdeauna ultima încăpere pe care o vei curăța! De asemenea, trebuie să ai în vedere că atât produsele de curățare pentru toaletă, cât și cele pentru aragaz, vor avea nevoie de un timp îndelungat de acționare, motiv pentru care e important să le pulverizezi de îndată ce începi curățenia în încăperea respectivă. După ștergerea suprafețelor, poți spăla și pardoseala din fiecare cameră, începând de fiecare dată cu partea din spate a camerei și terminând când ajungi la ușă.  

  1. Începe curățenia de jos în sus 

Cele mai citite articole

Vrei să faci curățenie într-un timp cât mai scurt? Atunci trebuie să ai în vedere faptul că legea gravitației este valabilă și în cazul murdăriei sau prafului. Astfel, dacă locuința ta este împărțită pe mai multe etaje, ideal ar fi să începi curățenia de la etajul superior. În acest fel, murdăria și praful se vor așeza la etajul inferior și poți continua curățenia de acolo. De asemenea, același lucru este valabil și pentru ordinea în care cureți suprafețele. În acest sens, începe cu suprafețele superioare, precum piesele de mobilier, urmând să te ocupi ulterior și de pardoseală. 

  1. Ai în vedere lucrurile esențiale 

Se întâmplă adesea ca atunci când faci curățenie pe fugă să uiți de responsabilitățile mai mici, așa că odată ce ai terminat curățenia propriu-zisă, asigură-te că:

  • Ai prosoape curate pregătite, atât în baie, cât și în bucătărie; 
  • Ai schimbat lenjeria de pat; 
  • Ai băgat în mașina de spălat toate prosoapele și lenjeriile murdare; 
  • Ai aspirat bine canapeaua din living; 
  • Ai hârtie igienică suficientă în baie. 
  1. Fă curățenie în echipă 

Un ultim truc care cu siguranță te va ajuta să dai randament și să termini și mai repede de atât curățenie este reprezentat, desigur, de ajutoare. Se spune că unde-s doi puterea crește, așa că nu ezita să ceri și familiei să pună umărul la treabă. Lista inițială te va ajuta să împarți sarcinile, iar când fiecare persoană în parte se ocupă de altă cameră, sarcinile de curățenie se vor ușura considerabil. 

Dacă și tu simți presiunea timpului atunci când trebuie să-ți cureți și să-ți ordonezi casa, apelează la aceste mici trucuri de curățenie și vei vedea cât de rapid îți vei transforma spațiul locuinței tale într-unul curat și aerisit! 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum a schimbat tehnologia modernă metodele de tratament pentru bolile cardiace?

Read Next

Cum alegem pensula potrivită pentru pictură?

Most Popular