stirile addsite logo

De ce să folosești oglinzi în designul interior: trucuri pe care nu le știai

O  oglindă  este arma secretă a designerilor de interior. Departe de a fi, pur și simplu, un obiect practic, oglinzile sunt folosite pentru a potența și a pune în evidență anumite caracteristici și pentru a crea reflexii interesante. Folosite în teatru și arta cinematografică tocmai datorită multitudinii de scopuri, oglinzile pot transforma spațiile în care se află. Dacă te-ai întrebat cum poți să îți înfrumusețezi casa cu ajutorul unei oglinzi, iată câteva modalități:

Adu lumina în casă

Lumina este prețioasă. Ea susține viața și denotă căldură, de aceea, o apreciem atât de mult când ne inundă casele, pe timpul zilei. Oglinzile au potențialul de a lumina o cameră întunecată. De exemplu, poți să așezi o oglindă de mărimi direct proporționale cu fereastra în bătaia razelor pentru a crește gradul de luminozitate al camerei. Aceasta este o tehnică pe care designerii o folosesc adesea în băi, acolo unde lumina naturală intră timid din cauza dimensiunilor reduse ale ferestrelor.

Accentuează cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile pot avea un rol pe care, poate, nu l-ai luat în considerare: acela de accentuare. Poți să așezi o oglindă de perete într-o zonă centrală a livingului. De exemplu, în loc de tablouri, poți folosi oglinzi pe peretele accent, cel unde se află, de obicei, canapeaua. Amplasează o oglindă de dimensiuni mari sau câteva de dimensiuni mai mici și efectul nu va trece neobservat.

Folosește-ți la maxim zona de îngrijire

Fiecare femeie are zona ei preferată de îngrijire. Indiferent dacă este în baie sau într-un loc separat din dormitor sau din apropierea acestuia, există oglinzi moderne pe care se poate baza, atunci când se machiază, se coafează sau se pregătește pentru o zi de birou.

Cele mai citite articole

Integrează în casa ta o astfel de oglindă pentru că o zonă bine delimitată de îngrijire și răsfăț înseamnă o casă mai ordonată și atent gândită.

Creează impresia de spațiu mărit

Le vezi peste tot. Oglinzile sunt în instituții, în hoteluri, în palatele regale și muzee. Ele au fost folosite de oameni de secole, pentru a crea impresia de spațiu mărit. De ce să nu te bucuri de același efect, chiar în casa ta? Un exemplu elocvent este cel al unei oglinzi de podea pe care să o amplasezi într-un colț al livingului. Dintr-o dată, colțul nu va mai părea ca o constrângere, ci un spațiu care reflectă lumina și influențează umbrele.

Conturează o baie modernă

Băile spectaculoase se bucură de două elemente – oglinzi de dimensiuni generoase și o paletă cromatică unitară, în special, în nuanțe deschise. Acestea două funcționează foarte bine datorită complementarității și a distribuției unitare a luminii.  Băile mici se vor bucura de un spațiu mărit cu ajutorul unei oglinzi mari, iar locul va fi unul primitor. 

Există numeroase trucuri pe care să le aplici pentru casă, dar unele dintre ele sunt simplu de implementat, chiar și de persoane fără studii de design interior. 

Cele mai citite articole

Read Previous

4 soluții eficiente ca să scapi de umezeala din casă

Read Next

4 sfaturi pentru independența ta financiară

Most Popular