stirile addsite logo

Descoperă care sunt cele mai rentabile investiții pe termen lung pentru locuința ta

Dacă te-ai apucat să îți amenajezi noua locuință sau să o modernizezi pe cea veche, cu siguranță îți dorești ca investițiile tale să fie cât mai rentabile și de durată. Știi deja că produsele de calitate costă mai mult, însă pe termen lung te vei bucura de un confort sporit și chiar vei ajunge să faci economii consistente. Iată ce ar trebui să ai în vedere în momentul în care decizi să investești în casa ta. 

Optează pentru finisaje și decorațiuni de calitate

În momentul în care ai decis să începi amenajările de la zero sau să îți transformi vechea locuință în șantier pentru câteva săptămâni sau luni bune, încearcă să investești cât mai inteligent. Chiar dacă vei avea de scos mai mulți bani din buzunar pentru niște geamuri termopan de calitate, uși din lemn sau încălzire prin pardoseală, investițiile inițiale te vor scuti de alte bătăi de cap. Toate acestea vor avea o durată de viață mai lungă și vor fi mai eficiente din punctul de vedere al pierderilor de căldură. Acest lucru se traduce prin facturi mai mici la utilități.  

De asemenea, investițiile în decorațiuni, precum corpurile de iluminat LED, vor da randament pe termen lung din mai multe puncte de vedere. În afara reducerii consumului de energie cu până la 80%, becurile cu LED au și o durată de viață mai mare și, foarte important, nu au efecte nedorite asupra vederii. Confortul vizual este asigurat de lumina eficientă pe care o emit și de faptul că multe dintre ele permit reglarea intensității luminii.

Amenajează încăperile rând pe rând

Un alt sfat prețios atunci când amenajezi sau renovezi o locuință este acela de a lua la rând încăperile. Dacă te vei apuca de toate în același timp, ai toate șansele să te supraaglomerezi, iar rezultatele să nu fie cele așteptate. Ordonează camerele casei tale în funcție de priorități. Poate că vei vrea să începi cu dormitorul, bucătăria sau sufrageria. Ocupă-te de maximum două dintre ele în același timp. Amenajarea sau renovarea casei nu trebuie făcută în viteză. Cu cât vei dedica mai mult timp, cu atât satisfacția va fi mai mare.

Cele mai citite articole

Nici măcar nu trebuie să le amenajezi după același design. Dacă îți dorești un dormitor în stil clasic și un living în stil modern, nu este nicio problemă. Locuința ta va avea astfel mai multă personalitate. Trebuie doar să te asiguri că vei adăuga un element comun, care să asigure o continuitate, cum ar fi o nuanță anume a pereților sau a obiectelor de decor. Iată elementele cărora trebuie să le acorzi cea mai mare atenție:

  • accentele de culoare;
  • covoarele și carpetele;
  • soluțiile de depozitare și organizare;
  • obiectele de mobilier mici și elementele decorative (măsuțe de cafea, tabureți, noptiere etc.);
  • luminile;
  • textilele, precum pernele și draperiile;
  • obiectele de artă (tablouri, rame foto etc.).

Cum să îți alegi electrocasnicele

Electrocasnicele sunt un alt element extrem de important atunci când începi amenajarea sau renovarea. Aspectele cărora trebuie să le acorzi atenție sporită sunt legate de specificațiile tehnice, pentru ca apoi să faci alegerile în funcție de nevoile tale. De exemplu, dacă nu obișnuiești să gătești, cel mai probabil nu vei avea nevoie de o mașină de spălat vase. 

De ce să ții cont dacă tehnologia nu este punctul tău forte? Te poți ghida după popularitatea brandurilor sau după review-urile specialiștilor și utilizatorilor. Foarte importante sunt și elementele ce țin de clasa de eficiență energetică. Electrocasnicele încadrate în categoria A+++, A++ sau A+ vor consuma mai puțin curent, iar prețul mai mare de achiziție se va amortiza în timp prin plata unor facturi mai mici. 

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le ai de urmat pentru ca investițiile în locuință să fie rentabile și de durată. Nu îți rămâne decât să te apuci de treabă. 

Sursă foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Cele mai inspirate accesorii pe care sa le porti de Revelion

Read Next

Patru fraze care te ajută să fii un comunicator mai bun şi o persoană mai empatică

Most Popular