stirile addsite logo

Dormitor în stil nordic: 3 sfaturi de amenajare

Dormitor în stil nordic: 3 sfaturi de amenajare

Stilul nordic a devenit foarte popular pentru amenajările interioare în ultima perioadă. Accentul este pus pe simplitate și pragmatism, fără a uita însă de decorațiunile interioare specifice. Dacă vrei să știi cum îți poți amenaja și tu dormitorul într-o astfel de manieră, urmează sfaturile noastre de mai jos. 

Cum îți amenajezi dormitorul în stil nordic?

Iată câteva indicații pentru elementele de bază care nu trebuie să lipsească din nicio amenajare interioară în stil nordic: 

  • Mobilierul trebuie să fie de culoare deschisă, de obicei în două culori, precum alb și bej;
  • Lampa de perete de lângă pat este un element specific, dar poți folosi și o lampă cu picior; 
  • Folosește cutii de depozitare pentru orice obiecte care nu își au deja un loc anume;
  • Păturile și pernele pufoase decorative nu trebuie să lipească de pe pat;
  • Culorile din cameră trebuie să se potrivească întotdeauna; folosește aceeași paletă cromatică pentru obiectele de mobilier, perdea, covor sau lenjerie de pat (de obicei nuanțe deschise de maro, galben, bej sau gri);
  • Alege obiecte de mobilier compacte, care să nu ocupe foarte mult spațiu. 

Iată ce îți recomandăm mai departe:

1.Un pat în stil nordic

Poți alege din gama variată de paturi de la Tamos un model care să se potrivească atât gusturilor tale, cât și spațiului de care dispui în dormitor. Multe dintre ele pot avea incluse un sertar pe care-l poți folosi pentru a depozita lenjeriile și cuverturile pentru pat. Acest lucru îți permite să le ai mereu la îndemână și să eliberezi spațiul pe care acestea le-ar fi ocupat în alt loc. 

În funcție de cromatica pe care îți dorești să o aibă camera, poți opta pentru un pat tapițat în nuanțe închise, care să contrasteze, de exemplu, cu un set de perdele în nuanțe șterse sau pentru un pat din PAL în nuanțe deschise, care să se potrivească cu celelalte obiecte de mobilier. 

2. Achiziționează o comodă

Cele mai citite articole

Comoda este un alt element specific al amenajărilor în stil nordic pentru dormitor, așa că alege un model care să respecte indicațiile noastre: să fie compact și în nuanțe deschise, încât să se potrivească din punct de vedere cromatic cu restul mobilierului. Comoda poate fi folosită atât ca spațiu pentru depozitare, cât și ca suport pentru televizor, în cazul în care îți dorești un astfel de element în cameră. 

În caz contrar, poți adăuga câteva elemente decorative specifice deasupra ei precum o lampă mică, rame cu fotografii sau chiar un ghiveci cu flori. Înăuntru poți depozita diverse obiecte personale, astfel încât să nu fie la vedere, ocupând spațiu inutil în cameră. 

Joacă-te cu luminile

Dacă lampa de lângă pat este un must-have pentru stilul nordic, poți alege lustre cu firul lung care să pornească din tavan spre centrul camerei. În acest caz, culorile pot să difere pentru a forma o pată de culoare. Alege lustre în nuanțe pastelate de roz sau turcoaz. Acestea au atât scopul unui design reușit și complet, cât și acela de a ilumina cât mai bine încăperea pe timp de noapte. 

De asemenea, este important ca dormitorul să fie cât mai bine iluminat și pe timp de zi, așa că alege niște perdele subțiri, care să permită luminii naturale să pătrundă în cameră. 

Amenajarea dormitorului în stil nordic nu trebuie să fie un proces costisitor. Accentul se pune pe calitate și simplitate, prin urmare, urmează sfaturile noastre și eliberează-ți camera de orice element inutil. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Ghete, cizme sau botine? Iata ce sa porti toamna asta

Read Next

Proiector LED: Alege produse de iluminat arhitectural pentru exterior!

Most Popular