stirile addsite logo

Grădina în stil japonez: 7 idei de luat în seamă

Grădinile japoneze sunt recunoscute pentru frumusețea lor și pentru eleganța amenajărilor care conlucrează spre a conferi un caracter special acestor spații. Dacă vrei și tu să recreezi aceste imagini în grădina ta, iată câteva idei inedite de amenajare care s-ar putea să ți se potrivească.

Amenajează grădina folosind piatră naturală

Piatra naturală este un element nelipsit din amenajarea grădinilor, efectul său fiind cu adevărat unul care atrage orice privire. Nu este neapărat necesar să folosești piatră de râu sau rocă sub formă de blocuri, precum în grădinile japoneze, însă, te poți folosi de efectul estetic al ardeziei sau de frumusețea travertinului. Trebuie doar să știi ce vrei, măcar în mare, pentru că la piatraonline.ro gasesti peste 1500 de modele de piatra naturala; prin urmare, amenajarea grădinii tale din acest punct de vedere poate fi făcută cu mare ușurință.

Folosește diferite tipuri de flori

Grădinile japoneze sunt cunoscute pentru diversitate și pentru culorile excepționale. Chiar dacă, poate, nu vei putea crește în grădina ta același tip de flori ca în Țara Soarelui Răsare, poți încerca să aduci aceleași culori, folosind soiurile de plante disponibile. Nu uita că avem o multitudine de flori autohtone care pot pune foarte bine în evidență frumusețea spațiilor exterioare; așa că, ia-le în calcul și pe acestea.

Folosește garduri vii

Pentru a nu lăsa spații libere în grădina ta, dar, în același timp, și pentru a nu încărca foarte mult din punct de vedere vizual, ai putea să optezi pentru plantarea unui gard viu. Acesta trebuie tuns cu regularitate, însă, efectul estetic pe care îl aduce merită pe deplin și investiția și mentenanța. Gardurile vii sunt ușor de întreținut și nici nu au cerințe speciale în ceea ce privește condițiile de creștere și dezvoltare. 

Pune accent pe naturalețe

Cele mai citite articole

Grădinile japoneze mizează foarte mult pe simplitate și naturalețe, așa că, nu încărca spațiul cu decorațiuni inutile. Renunță la orice element care nu pare a fi potrivit în peisajul unei grădini și lasă natura să decoreze ea, prin propriile culori, spațiul pe care îl amenajezi.

Instalează un leagăn de grădină 

Pentru a te bucura de frumusețea grădinii tale, dar și pentru a-i oferi acesteia un aer boem, poți instala într-o zonă mai retrasă un balansoar sau un leagăn. Acesta poate fi decorat cu ghirlande de flori sau cu material textil (voal sau tul). De asemenea, poți tapița suprafața șezutului, însă, este de preferat să folosești cât mai multe materiale naturale pentru decorare. 

Plantează copaci

Grădinile japoneze au cireșii înfloriți, însă, și grădina ta se poate bucura de copaci în același context. Poate că nu vei avea chiar un cireș ale cărui flori să umple de voioșie întreaga grădină, însă, cu siguranță, vei găsi pomi care să te ajute să creezi un efect special. În plus, pomii creează umbră, așa că te vei bucura și de frumusețe, dar și de funcționalitate în grădina ta.

Apelează la serviciile unui peisagist de exterior

Uneori, oricât ne-am dori, lucrurile nu ies atât de bine. Pentru a obține spațiul perfect, optează pentru serviciile unui profesionist care cunoaște toate detaliile de realizare a grădinilor, chiar și a celor în stil japonez. Nu uita că te costă mai mult o greșeală decât să faci un lucru bine de la început, așa că, dă șansa unui profesionist să te ajute în demersul tău.

Amenajarea unei grădini în stil japonez este, cu siguranță, un mod unic și ieșit din comun de a scoate în evidență un spațiu aparent banal. Folosește aceste idei și bucură-te de confortul și frumusețea grădinii tale, inspirată din spațiile încărcate de istoria samurailor. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Joacă păcănele online la cele mai tari cazinouri din România

Read Next

5 atracții turistice ce transformă Antalya într-un paradis al Turciei

Most Popular