stirile addsite logo

5 atracții turistice ce transformă Antalya într-un paradis al Turciei

Cu 300 de zile însorite pe an, Antalya este un adevărat paradis al plajelor, sporturilor nautice, al gastronomiei și cumpărăturilor, dar și al culturii și civilizației. Recunoscută drept cea mai populară destinație de vacanță din Turcia, Antalya este alegerea ideală pentru multe categorii de turiști, de la cei care iubesc să se relaxeze la plajă, la cei pe care-i fascinează istoria. 

Lista de atracții turistice din Antalya este fascinantă, așă că am adunat pentru tine câteva dintre cele mai semnificative obiective turistice, pe care nu trebuie să le ratezi dacă alegi Antalya ca destinație de vacanță. Iată 5 dintre motivele pentru care Antalya este supranumită paradisul Turciei! 

1.Orașul vechi Kaleiçi

Cartierul Kaleiçi, asemănător unui labirint, se numără printre atracțiile de top ale stațiunii Antalya. Conacele otomane văruite în alb și acoperiș roșu, perfect restaurate, se înșiruie de-a lungul străzilor pietruite, găzduind în prezent numeroase hoteluri, galerii de artă și restaurante. În orașul vechi Kaleiçi vei simți atmosfera lumii vechi, în prezența a numeroase atracții turistice. Piața centrală Kale Kapısı prezintă o poartă de cetate și un turn cu ceas, îmbrăcat în piatră, în timp ce moscheea Tekeli Mehmet Pașa, ce datează din secolul XVII, merită admirată pentru lucrările sale uimitoare din faianță. Tot în orașul vechi vei putea vizita, de-a lungul Hesapçi Sokak, vei găsi grațiosul Kesik Minare, minaretul trunchiat ce în prezent a devenit moschee. 

2. Portul vechi din Antalya 

Înconjurat de stânci, vechiul port din Antalya este un spațiu pitoresc, împânzit de buticuri, cafenele cochete, bazare și iahturi ancorate în port, cu vedere la Marea Mediterană. Beneficiind în prezent de o atmosferă liniștită, este greu de imaginat că acest loc a reprezentat în trecut centrul economic al Antalyei. Nu ezita să vizitezi portul vechi al Antalyei, să mergi la cumpărături și să urmărești apusul de soare în timp ce savurezi o cafea, la una dintre locațiile din zonă. Desigur, poți opta pentru excursii opționale pe una dintre numeroasele bărci din port. 

3. Poarta lui Hadrian

Cele mai citite articole

Poarta lui Hadrian este una dintre porțile principale de intrare în orașul vechi Kaleiçi. În partea de est a orașului au fost păstrate segmente considerabile ale pereților cetății elenistice și romane, iar Poarta lui Hadrian este cu siguranță cea mai impozantă din aceste secțiuni. Acest spectaculos arc de triumf a fost construit în anul 130, în urma vizitei în Antalya a împăratului roman Hadrian. Acest obiectiv turistic este considerat unul dintre cele mai impunătoare atracții turistice din Antalya, datorită construcției sale din marmură, flancată de turnuri grandioase și decorată cu cele mai detaliate sculpturi, pe care le poți admira atunci când treci prin dreptul porții. 

4. Templul lui Apollo și al Atenei 

În orașul antic Side vei găsi una dintre cele mai importante atracții turistice, Templul lui Apollo, dedicat Zeului grec al Luminii și al Soarelui. Acest templu are, de asemenea și un omolog dedicat Zeiței Atena, ambele temple fiind construite în jurul secolului II. Construit inițial din 66 de coloane, în prezent au mai rămas doar 5 dintre aceste structuri impozante. Dacă ajungi în Side, nu ezita să vizitezi și basilica din apropierea acestui templu, construită în secolul V, dar și vechiul port marinăresc din Side. Vei rămâne impresionat de imaginea incredibilă pe care poziționarea acestui templu o are la malul Mării Mediterane. Tot în Side poți descoperi și unele dintre cele mai frumoase plaje din Antalya, așa că poți include oricând Side în itinerariul tău de vacanță în Antalya. 

5. Situl arheologic Aspendos 

O altă atracție turistică importantă din Antalya este și Aspendos, principalul motiv pentru care iubitorii de istorie vizitează această stațiune a Turciei. Situat la 47 de kilometri în estul Antalyei, acest sit găzduiește un impunător teatru roman, considerat a fi cel mai bine conservat teatru istoric din lume. În afara teatrului complet restaurat, ce poate găzdui chiar și 15000 de persoane, marea parte a acestui sit istoric se află încă în ruine, reprezentând un real punct de interes pentru vizitatori. 

Desigur, acestea sunt doar o parte dintre atracțiile turistice ce urcă Antalya pe un piedestal în Turcia, însă numele de paradis turcesc este oferit și de cele mai frumoase plaje și stațiuni din Antalya, despre care poți afla mai multe aici. Așadar, dacă gândul îți zboară la plaje superbe, ape turcoaz și sesiuni infinite de bronz, cu siguranță poți avea parte de un adevărat răsfăț oriental în Antalya, în timp ce atracțiile turistice cu tentă istorică sunt un bonus incontestabil! 

Cele mai citite articole

Read Previous

Grădina în stil japonez: 7 idei de luat în seamă

Read Next

Cum pregătești un apartament pe care vrei să-l închiriezi?

Most Popular