stirile addsite logo

Cum pregătești un apartament pe care vrei să-l închiriezi?

Fie că este prima oară sau a zecea oară când îți închiriezi apartamentul, există câțiva pași de urmat pentru a-l face gata de locuit pentru noii chiriași. 

1.Documentează-te asupra pieței imobiliare

Este important să vezi care sunt tendințele pe piața imobiliară: Care sunt prețurile pentru apartamentele de închiriat în funcție de locație, mărime și confort? Care sunt cerințele și preferințele chiriașilor, astfel încât închirierea apartamentului să nu fie o bătaie de cap?

Există grupuri create pe platformele de socializare unde poți găsi ofertele altor proprietari de apartamente, interesele chiriașilor, dar și problemele și neînțelegerile cu care aceștia se confruntă. 

2. Renovează-ți apartamentul

Când ne referim la renovare, vorbim despre neregularitățile care pot fi semnalate de chiriași ulterior: o priză care nu este prinsă bine de perete, un geam crăpat sau o oglindă spartă. În toate aceste cazuri, este necesar să-ți renovezi apartamentul, astfel încât să nu existe probleme la semnarea contractului de închiriere. 

Dacă nu vrei să investești o sumă mare de bani în renovare, poți folosi utilaje de uz casnic Valbig, pentru o investiție pe termen scurt. 

3. Ordonează-ți apartamentul

Chiar dacă este nevoie sau nu de o renovare integrală a apartamentului, curățenia generală este imperios necesară. De asemenea, poti rearanja obiectele decorative pe care le detii in apartament, astfel incat sa poti realiza cele mai bune fotografii care vor urma sa fie postate pentru promovarea inchirierii apartamentului. 

Cele mai citite articole

Un alt factor important atunci cand faci pozele pentru promovarea inchirierii apartamentului este sa tii cont de anotimp. Daca te-ai decis sa iti inchiriezi apartamentul in timpul verii, dar tu ai postat poze cu bradul de Craciun, acest fapt nu va atrage noii chiriasi. 

După ce ai ordonat apartamentul pe care vrei să-l închiriezi, ești la câțiva pași mai aproape să-i deschizi ușa pentru poze și pentru vizite. 

4. Schimbă electrocasnicele vechi

Atunci când vrei să-ți închiriezi apartamentul, este important să faci câteva schimbări în ceea ce privește electrocasnicele. Ai un aparat de cafea nefuncțional sau frigiderul scoate sunete groaznice atunci când îl bagi în priză? Chiriașii vor găsi multe astfel de nemulțumiri ca să te oblige să cumperi electrocasnice noi. 

Dacă ai electrocasnice nefuncționale pe care nu vrei să le schimbi, cel mai bine este să nu le incluzi în inventarul apartamentului, astfel încât chiriașul să nu își creeze așteptări. 

5. Nu lăsa obiecte personale în apartament

Fiind un apartament în care, cel mai probabil, ai locuit și l-ai folosit de-a lungul anilor, este important să nu-ți lași obiectele personale atunci când vrei să-l închiriezi: poze, haine, cosmetice, carti, jurnale personale sau obiecte cu valoare sentimentala. 

Dacă nu mai ai nevoie de aceste obiecte, le poți recicla sau le poți dona. Dacă dorești să le ții ca amintire, le poți stoca într-o boxă sau într-un depozit personal. 

Tot ce rămâne de făcut după pregătirea apartamentului este să postezi câteva poze din interior, alături de o descriere cât mai detaliată a acestui spațiu, pentru a-i primi pe noii tai chiriași cu inima deschisă. 

Cele mai citite articole

Read Previous

5 atracții turistice ce transformă Antalya într-un paradis al Turciei

Read Next

Locuință nouă: cum să-ți amenajezi bucătăria

Most Popular