Una din cele mai neplacute situatii cu care se pot confrunta oamenii atunci cand cumpara o casa la tara este aceea de a nu avea apa curenta in curte si apa potabila in casa. Reteaua de canalizare, din pacate, nu a ajuns in toate localitatile din Romania, de aceea locatarii acestora sunt nevoiti sa apeleze la solutii suplimentare pentru a beneficia de apa potabila in locuinta.
Instalarea unei pompe submersibile sau a unui hidrofor care sa asigure alimentarea cu apa este imperios necesara. In agricultura, pompa submersibila ajuta la controlarea surplusului de apa sau lipsa apei, iar in inginerie sau in constructii, pompa furnizeaza apa indiferent de mediul de lucru. Hidrofoarele Magterm.ro sunt ideale pentru alimentarea locuintei cu apa, pentru irigarea gradinii si pentru alte activitati casnice.
Diferenta dintre pompa submersibila si hidrofor
Principala diferenta dintre aceste doua dispozitive este aceea ca pompa submersibila impinge apa pe coloana si este instalata prin scufundare, in lichidul de pompare, cu rol de racire, in timp ce hidroforul trage apa din pamant si este amplasat la suprafata, intr-o camera tehnica. Pompa submersibila are rolul de a asigura apa curenta pentru spatii de lucru sau locuinte in zona fara retea de apa curenta.
Sunt disponibile pompe submersibile cu diferite configuratii de debite si putere. Pompa detina capacitatea de a scoate apa la o presiune mare, cu un zgomot redus si de a fi conectata atat la o conducta rigida, cat si la un furtun flexibil. Motorul pompei este inchis ermetic si este izolat de lichidul de pompare, ferind-o de circuitare.
Hidroforul, pe de alta parte, este potrivit pentru alimentarea cu apa potabila din rauri, puturi sau fantani, inclusiv alimentarea apartamentelor care au o presiune redusa a apei. Hidrofoarele au capacitatea de a alimenta o intreaga locuinta cu apa si de a rezista la coroziune.
Cei care nu stiu ce sa aleaga intre hidrofor si pompa submersibila, este bine sa tina cont de frecventa consumului, de adancimea apei si de distanta la care se afla apa de pompat fata de locuinta. In cazul in care nu exista acces la o sursa de energie, utilizatorii pot apela la un generator electric.
Sistemul unui hidrofor functioneaza pe baza unuia din cele mai cunoscute principii: apa se stocheaza in rezervoare, se presurizeaza prin utilizarea aerului comprimat prin supapa de reducere a presiunii. De asemenea, se va mentine un echilibru intre nivelul de aer si apa cu presiunea aerului care ajuta la transportul apei la suprafata.
In concluzie, hidrofoarele duc la bun sfarsit sarcini esentiale si anume: aspirarea sau actiunea de culegere a apei provenita dintr-o sursa subterana, precum si actiunea de refulare, prin care apa este trimisa catre robinetii din bucatarie sau din baie, dar si catre intreaga instalatie sanitara, sistemul de tevi. Nu in ultimul rand, hidrofoarele isi indeplinesc rolul de reglare constanta a presiunii apei, este usor de montat si de intretinut.