stirile addsite logo

Importanța căzii într-o baie modernă – cum alegi o cadă de baie potrivită!

Importanța căzii într-o baie modernă – cum alegi o cadă de baie potrivită!

Cada de baie rămâne unul dintre punctele esențiale în băile moderne, designerii de interior punând accentul pe redefinirea acestui element. În funcție de tipul băii pe care dorești să ți-l amenajezi (modernă, vintage, retro, clasică, Feng-Shui, etc), cada se va regăsi în oricare dintre aceste spații. Așa că, iată care sunt elementele de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi o cadă pentru baia ta.

Spațiul încăperii de baie

Oricât de mult ți-ar plăcea o cadă de baie ovală sau una ultra-modernă, din sticlă transparentă, este foarte posibil ca spațiul de care dispui să nu fie potrivit pentru amplasarea acesteia. Cea mai bună alegere este o cadă de baie care să se încadreze în dimensiunile încăperii, astfel încât să permită crearea unui decor cât mai plăcut pentru cei care folosesc spațiul. O cadă independentă oferă posibilitate poziționării în orice punct al băii (de la centrul camerei și până pe pereții laterali).

Printre opțiunile disponibile pe piață se numără și cada pe colț (care permite folosirea mult mai bună a spațiului rămas la dispoziție) și cada cu suporți (stativ). Acest tip de cadă se potrivește băilor moderne, fiind, în general, un element de sine stătător, cu montaj în centrul încăperii. În băile cu spații mici pot fi montate cazi de baie cu duș suspendat pentru maximizarea spațiului disponibil. Spațiile ample permit amplasarea unei cazi încastrate, a unei cazi independente sau a unui jacuzzi.

Forma căzii de baie

Există o serie de forme în care căzile de baie sunt disponibile – de la cele dreptunghiulare sau pătrate până la cele rotunde, ovale sau asimetrice. De asemenea, căzile de baie pot avea poziționarea direct pe gresie (de sine stătătoare), pot fi încastrate (acoperite cu faianță sau alte materiale) sau cu stativ (suporți care îi permit să stea suspendată).

Materialul din care este confecționată cada și confortul pe care îl oferă

Fiecare tip de material prezintă anumite caracteristici care influențează confortul utilizatorului. Printre materialele din care este confecționată o cadă modernă se numără:

  • Fibra de sticlă;
  • Acril;
  • Porțelan;
  • Ceramica;
  • Rășini speciale;
  • Lemn;
  • Piatra;
  • Marmura;
  • Cupru.

Cele mai citite articole

Caracteristicile materialului influențează și prețul de achiziție, așadar, cu cât materialul este mai rezistent și oferă mai mult confort, cu atât prețul căzii de baie este mai ridicat.

Dimensiunea și greutatea căzii de baie

Așa cum menționăm anterior, alegerea căzii trebuie să țină cont de mărimea spațiului în care urmează să fie amplasată. O cadă cu dimensiuni mici limitează mișcările utilizatorului, ceea ce înseamnă un oarecare disconfort în timpul utilizării. În schimb, nu încarcă spațiul și permite amplasarea altor obiecte necesare într-o baie (lavoar, vas de toaletă, etc). Greutatea este importantă pentru că în timp poate afecta structura pe care este amplasată. De aceea, sunt de preferat materialele ușoare, care nu încarcă foarte mult structura de susținere.

Modul de instalare și prețul de achiziție

În funcție de dimensiunile spațiului, cadă de baie poate fi montată pe colț, pe pereții laterali sau în centrul încăperii. Anumite modele pot fi pur și simplu conectate la scurgere și la alimentarea cu apă, în timp ce altele au nevoie de construirea unei structuri de rezistență (cele încastrate).

Prețul de achiziție este un alt factor care trebuie luat în calcul, printre factorii care influențează costul final numărându-se materialul din care este confecționată cada, stilul și modul de instalare. Alege o cadă care să se potrivească din toate punctele de vedere băii tale, astfel încât să te bucuri de cele mai bune condiții de relaxare!

Sursă: https://www.keramo-bg.com/

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt etapele unei relații perfecte?

Read Next

Banii împrumutului de vacanță – idee bună sau proastă

Most Popular