stirile addsite logo

Care sunt etapele unei relații perfecte?

Nu-i așa că ți s-a întâmplat de multe ori să privești cu încântare cupluri de bătrânei care par că se iubesc la fel ca acum mai bine de 50 de ani? Chiar dacă aceasta este o imagine rară, nu este imposibilă și poți fi sigur că, oricât de fericiți ar părea, relația lor cu siguranță a trecut prin etape diverse, mai mult sau mai puțin fericite, cărora au reușit să le facă față. 

Există o mulțime de cărți de dragoste online care ți-ar putea dezvălui etapele ce conduc la consolidarea unei relații perfecte, însă ne-am decis să ți le dezvăluim succint, în rândurile următoare! 

Etapa romantică 

Fiecare relație începe cu etapa romantică, în care ambii parteneri sunt îndrăgostiți și totul pare roz. În această etapă, ambii parteneri au tendința de a neglija defectele celuilalt, concentrându-se pe impresionarea partenerului. Acum începi să găsești lucruri pe care le ai în comun cu persoana iubită și să eviți ulterioarele conflicte pentru a proteja relația. Etapa romantică este caracterizată de o stare de extaz și de energie pozitivă permanentă, chiar dacă nu se poate vorbi încă de dragoste adevărată. 

Etapa de trezire la realitate 

Acum începi să-ți cunoști din ce în ce mai bine partenerul. În această etapă, fiecare în parte încearcă să-și exercite nevoia de putere, de libertate sau de spațiu și fiecare se orientează într-o altă direcție. Diferențele dintre parteneri devin evidente, motiv pentru care această etapă este una critică pentru supraviețuirea cuplului. În acest moment, cel mai important este ca cei doi parteneri să-și dorească să rămână în relație și să fie dispuși să muncească pentru acest lucru. Astfel, partenerii trebuie să învețe să-și accepte diferențele și să se definească în cadrul cuplului. 

Etapa de stabilitate 

Cele mai citite articole

Stabilitatea, etapa prieteniei și a reconcilierii este una crucială, mai ales venind după aplanarea conflictelor existente. Acum, cei doi au oportunitatea de clădi o relație sănătoasă, fiecare resemnându-se cu comportamentul celuilalt și acceptând realitatea. Desigur, este important să eviți individualismul și îndepărtarea de persoana iubită. Chiar dacă poate apărea rutina sau plictiseala, sau chiar și senzația de a nu avea nimic în comun cu partenerul, ceea ce face viitorul destul de incert, e important să vă focalizați pe trecutul comun pentru a păstra relația. Fie partenerii își câștigă dragostea și respectul celuilalt, fie se întorc în faza anterioară. 

Etapa iubirii adevărate 

În această etapă, ambii parteneri își pot asuma un angajament unul față de celălalt și sunt pregătiți pentru o căsnicie fericită. Desigur, mulți aleg să facă acest pas în prima etapă, cea a curtării. În această etapă însă, poți fi sigur că relația a devenit cu adevărat un parteneriat, pentru că fiecare îl alege pe celălalt în deplină împăcare cu trecutul, situația prezentă și direcția în care se îndreaptă relația în viitor. În această etapă există un echilibru incontestabil între apartenență, iubire, distracție, libertate și putere. 

Etapa completării ciclului vieții 

În această etapă, viața în doi devine mai mult decât o relație și avansează, fie prin apariția copiilor, fie prin startul unei afaceri sau al unui proiect. Desigur, și aici există riscul implicării prea mari în lumea exterioară și neglijarea relației de cuplu. Tocmai din acest motiv, e important să existe loc pentru toate, principalul obiectiv fiind acela de a construi o fundație pentru generațiile viitoare. În această etapă, partenerii se completează și se susțin reciproc. 

În general, majoritatea cuplurilor trec prin aceste etape în ordinea mai sus menționată și, înainte de a trece la următoarea etapă, e necesar ca aceștia să rezolve cu succes conflictele din etapa precedentă. Desigur, fiecare relație în parte are propria viteză de evoluție și se întâmplă de multe ori ca etapele să se tot repete sau ca partenerii să oscileze între etape. Un lucru este cert: simțul realității, acceptarea defectelor celuilalt și răbdarea sunt ingredientele unei relații perfecte!  

Cele mai citite articole

Read Previous

Montarea parchetului în living: 6 paşi de urmat

Read Next

Importanța căzii într-o baie modernă – cum alegi o cadă de baie potrivită!

Most Popular